GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Saturday, March 20, 2010

My Favourite Surfing Spot

     Tempat meluncur kegemaran anda? Sebut pasal meluncur, dah terbayang kat dalam kepala hotak berjambui neh akan aksi2 atau rekaletak posisi badan seseorang itu. Luncur=melunjurkan kaki dan tangan anda ke depan. So, tempat mana lagi yang sesuai??... melainkan.... BILIK TIDUR ANDAAAA!!!....YEHAAAA...

     Masa kt umah sewa dulu, tempat aku 'meluncur', tak lain dan tak bukan, living hall lah (kalau boleh dikategorikan sebagai 'hall'= tempat yang maha besar dan luas). Kat situlah ader meja usang yang dah nk roboh, tempat 'landing'nya 'letop' aku & mender2 yg sewaktu dengannyer. Kadang2 mender2 yang tak 'sewaktu' pon ado singgah kat situ. Selama 3 tahun aku dok terbongkang tergolek 'meluncur'. Dah marata pelosok dunia 'aku jelajahi dari 'hall' kecil itu. 'Hall' itulah juger tompek aku, anak dan laki aku mengisi perut, bermain2, berseketiduran, berbalah, ber'telebisen' dan macam2 'ber' lagi lah. Ado jer gambo utk aku tunjuk tp tak nakler. Pasal situasi 'hall' itu sungguh 'meriah' lagak tempat pembuangan sampah. Kalo korg tgk, sure phobia 44 hari, 33 malam....

     Sekarang.... kat mana plaks aku 'meluncur'?? Mestilah dah 'upgrade'.... kononnyerlah... kat mana lagi pon yang ader tempat kat umah aku neh melainkan BILIK TIDUR AKUUUU....YEEEHAAAAA!!!
    
     BiLiK tIdUrLAH juger yang menjadi pilihan. Ada orang kata dan mungkin juga dari sudut psikologi, apa2 yang berkaitan dengan kerja atau mender2 yang sewaktu seangkatan dengannyer, tidaklah elok jika dibawa ke dalam bilik tidur... Anda peduli dgn pendapat itu?? Suker hatilah.... tp gua mau ckp, kalau tmpt 'luncur' tuh dalam bilik tidur, senang jugaks utk korg. SEnang naper? yerlaaa, namanyer meluncur, mestilah penat kan? Kalo 'meluncur' tuh sejam ker, taklaa terasa aper kan? Tp kalo dah 'peluncur' tegar mcm aku neh, 5-6 jam statik jerks (hanya jari jemari) yg aktif, mmg. lepas 'meluncur' di tenets, ke atas katillah jwbnyer selepas itu. Itu yang aku katakan senang... Btui tak? Susah ker tuh? Itulah sobab musabab aie aku suker dok 'meluncur' tenets kt bilik tido aku... besh2....

Tempat 'meluncur' kegemaran saya.

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS
haaaa... tagline neh jgn luper noooo....
 

Eh ehehh.... tetiba ader gambo neh yea? mender neh salah 1 produk dr P1Wimax yea? Aku raser ramei dah memakai mender neh utk 'meluncur' tenets.... Salah 1 sponsor Pojek Alpha 2 neh.... tq2


1 comment:

r0sLiNa said...

benda nie cmner ek??/nak try join gak tp xphm ngan dia nya syarat..