GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Sunday, December 19, 2010

Sesi Sejuk Dingin Bersama Bang Dul dan 'Bilik Sejuk'

     Nak kata aku ikut sgt n baca blog Bang Dul neh hari2 takderlaa (pengakuan berani neh..eheh). Tapi aku ader follow beliau. Dok merayau2 dekat 'umah' kakak kesayangan kebanyakan dari kita iaitu Kak Ina KL , ternampak plaks 'iklan' khidmat masyarakat neh dekat umah Abg Dul. So, rasa happy lah pasal bolehlaa tgk depan2 cemana rupa 'bentuk' Bang Dul neh...ehehehehhehe
     Errr... tetiba takder idea... uhux!! Ok... gua nak share ngan korang semer APA YG MEMBUATKAN GATHERING BERSAMA MAZIDUL KALI INI SPECIAL:


1. Diadakan di tempat/restoran konsep yang dah lama aku teringin nak g; iaitu di Ice Room Kota Damansara. So, gathering ini menjadi alasan kukuh untuk aku ke sana...kuikuikuikui...

2. Dapat bergambar kenangan dengan pemilik Ice Room Kota Damansara iaitu Dato' Razali n Datin Faridah Kassim. Sapa yang slalu dok tengok2 drama2 tv era 80-90an sure kenai Datin Faridah neh. Beshlah Dato' n Datin yang ramah. Rasa macam dah lama kenai.

 3. Dapat merasa pelbagai hidangan yg kebanyakannyer 'fusion' Oriental + Western pada harga yg berpatutan.Nyam3....

 4. Sudah tentunya dapat merasa aiskrim yang memang lemak berkrim tetapi tidak terlalu manis. Manis2 buah yg asli lah katakan. I can see people droolinggg!!!

5.Berpeluang menggunakan 'wifi' free jadi pembaziran masa dapat dielakkan. Boleh 'update' blog, 'publish' status dkt 'Twitter', boleh 'upload' gegambo dkt FB dll lah... Satu lagi sebab untuk melepak lebih lama di sini..Sebut pasal 'updet' blog, nak tgk bukti 'hidup' dan langsung d depan mata? Meh2..
 Bang Dul begitu 'komited' kpd blog dan pembaca2 beliau.
Nak bukti lagikk? Ado laie neh haaa...

 Azrul Hisham turut menggunakan perkhidmatan yg disediakan. Alid seperti kebiasaan (yeker?) menjadi 1 entiti plaks...ehheehhe. Hokeh2 sambung....
 
6. Ada 'playground' untuk melekakan anak2 supaya mak pak lehlaa gebang2 sampe tak hengat donia eks? Takper, Ice Roo neh tutup kul 12 malam.
7. Berpeluang pulaks berjumpa dan bergambar dengan Uncle Ruslie Sophian, dramatis popular yang dah lama menghilang. Rupanya ini kerja Uncle selama ini yea??hihiii... gurau2, Uncle... tak sempat nak borak lelama tp wife Uncle sgt ramah. Tqvm sudi bagi contact no n blog Uncle kt saya.

8. Dapat bergambar reramai even dalam pose neh aku n suami tak kelihatan. Hasil 'jari' Imran Zamir. Ada lulus tak?? ..ehehehe

 9. Palinggg besshhh... dapat bergebang2 ngan Bang Dul yg sgt2lah mesra rakyat. Tak sangka ada orang popular yang ramah macam beliau eks? Datin Faridah pon sama. 


     Dah tau sebab-musababnya gathering neh best eks? Sebenarnya, ada lagik weh. Sebab ke-10, entri paling kreatif melaporkan pasal gathering neh akan dipilih oleh Bang Dul untuk 'dikurniakan' voucher bernilai rm100 untuk menikmati aiskrim secara besar2an di Ice Room....huhuhuhuhu... saperlaa yg bertuah tuh. Ada 1 jeks voucher...huhuhuhuhu...doa2 ajerlaa kan?
      Kat bawah neh adalah senarai 'bloggers' yg hadir pada malam tersebut. SEnarai ini gua cilok dari 'umah' Bang Dul. Jgn mare eh, bang...eheheh
1. Kak Cik seroja - kakcik, tqvm coz sudi mai kt meja kitorg n salam2 serta memperkenalkan diri.Den neh baru 1st timer tuh yg memalu tikus tuh....ehehe
2. Azieazah
3. Badut - sapo neh? x jmpa link..aduyai!
4. Lord Zara
5. Gapisman
6. Enul Wani
7.Eri-Chan dan kawan (Hak mana satu?)
8. Acu
9. Jard The Great
10. The Red Rambutan
11. Akuzie dan famili - coba teka siapakah ini? hwehwhehwe...
12.Azrul
13. JMR
14. Mia
15. Zaini Zaa
16. Jinkamen - tgk header blog awk dah geli dh perut, bro...whehwhehwe.. tq sudi tegur2 kitorg
17. Ondscene 
18. AzMask dan Adam   - isteri tersayang kpd. blogger bernombor 16... hehehehhehe

14 comments:

jinkamen said...

salam..

best jumpe akak ngan keluarga yang ramah..nanti kita set jumpe lagi sekeluarga yekk :P

zaini zaa said...

salam RCM:
Tahniah dapat jumpa kali pertama. Insya-Allah lepas ni dapat jumpa lagi dengan rakan blogger....

@cu SaYaNg said...

salam kak ayu

maaf la sebab tak sempat nak berbual lama dgn akak...

semoga ukhwah kita berkekalan...

rusliesophian said...

Uncle dah nak balik baru kita dapat sembang...anyway seronok jumpa semua bloggers.

Uncle nyer write ada kat blog rusliesophian.blogspot malam nanti nak masuk posting kat ruslie.com dan gapis4wd.blogspot lak.

apak cikidong said...

dekat ngan umah apak cikidong.. tapi tak dpt join lak sebab ada hal lain yang lebih penting :D

AzMask said...

Salam Roshidah..

Adam seronok main ngan kakak masa kat playground.. suka dapat berkenalan dengan Roshidah.. Sebenarnya kami pun 1st time join aktiviti mcm ni.

akuzle said...

jinkamen: beyeh ajer weh. nnti akak seru2 family2 yg lain mcm apak cikidong tuh.. sure gempaq!

zaini zaa: yerlah, bang.nnti abg war2 dkt FB n blog, kalo free bole kiter bersua lagik kan?

acu syg: amin3!! nnti saling berkunjung ke 'umah' memasing sure berkekalan... insyaallah!!

uncle ruslie: tuhla.. memula seganlah nk tegur Uncle tp nasib baik beranikan diri.sy pon nk bc n3 Uncle tuh nnti.tqvm yea, Uncle.. kirem salam kt Kakak..

apak: wah! urusan aper tuh? x perlah, pak weh.. nnti kiter organize gath family sesama jin kamen tuh.. sure havoc noo? ehheheh

AzMask: tuhlaa x sangka ank2 kenal n mesra duluh dr mak pak kan? hwehwhewe... ank buah sy tuh mmg rajin melayan baby, suka benau. hepi gaks leh kenal awk sefamili.. nnti kiter gebang2 lagik noo?

kak ina kl (1) said...

alahai jelousnya..apa nak buat..insyallah lain kali bolehlah berjumpa dengan mazidul ni dan juga bloggers lain

akuzle said...

k ina kl: kener cdg dkt Bang Dul organize lagik tuh, kak...ehehehe

rusliesophian said...

Salam,

Sila baca posting baru Ice Room di rusliesophian.com.

mr.curly said...

selalu nmpak iceroom ni tp xpnh singgah laie..nti nk merase gak la..

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~

walaupun kenal2, salam2 gitu, terima kasih ya?

=)

kakcik said...

Assalam...

lambat pulak kakcik terjah ke sini. Minta maaf kerana tak sempat nak sembang lama2 malam tu... InsyaAllah, kalau ada peluang - lain kali kita jumpa lagi. :)

NM02 said...

salam kenal dari saya. saya dtg dari info mengenai ice room. jom tukar link, cerita dan pendapat. sudi2 le follow saya plak eh... *_*

bila dah jadi geng alam maya, teringin nak wat pertemuan blogger di ice room...