GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Tuesday, May 24, 2011

Cerita P.Ramlee

     Setiap hari Isnin kat TV2 mesti ada citer P.Ramlee. Biasalah kalo orang takder Astro. Kalo Astro tetiap hari adi kat Prima kan? Hubby aku suker sangat tgk citer2 P.Ramlee neh sampai dialog2 pon dihafalnya. Tapi sekarang neh beliau balik umah penat manjang.Yerlaa kuar gelap balik gelap kan? Jadi biasanya belum sampai pertengahan cerita, tv yang tengok beliau. Sudahnya aku gaks yang sambung tengok.
     Aku sorang jer ker? Bukan. Now anak kitorang yang 'mewarisi' dan menggantikan beliaulah, si Imran Zamir. Kalau keluar makan, cepat2 nak balik sebelum kul 10 pasal takot tertinggal tengok citer tuh. 
    Naper eks orang segenap lapisan suka tengok citer P.Ramlee? Personally, aku sendiri rasa yang citer2 P.Ramlee neh ader sinematografi dan jalan cerita yang menarik. Itulah sebabnya citer2 neh semer tak jemu ditengok. Sampai kebanyakan dialog2 pon dihafal. Setiap adengan dalam ceriter2 terbabit ada kesinambungan.Kira 'flow of the story' tuh saling berkaitan antara satu sama lain. Citer skang ader tak mcm tuh? Ada juger tp jarang. Bagi contoh? Salah satunya adalah Hantu Kak Limah Balik Rumah. Korang semer setuju?

 Foto ehsan google

7 comments:

penaberkala said...

yg penting, filem p ramlee tak ditelan zaman
tak lapuk dek hujan, tak lekang dek panas
semua org suka tgk, tak kira bangsa, agama, jantina dan usia
yg tu memang salute dan kagum

lama tak singgah sini
lama sangat tak berblogging
pe kabo kak?

Coretan anuar said...

Cerita P.Ramlee memang Best..

Dulu sebelum ada Astro saya rajin beli koleksi filem-filem P.Ramlee..

Lawak-lawak beliau tak lapuk ditelan zaman..


Entri Terkini Di Blog Saya:
Bagaimana Untuk Mengundi Blog Pilihan Anda??
Tips Blogging: Semak kelajuan “Loading Page” Blog Anda

akuzle said...

penaberkala: btui kata awk tuh. sbb tuh dpt byk pengiktirafan dlm n luar negara. bz ker lama x hapdet?

anuar: yes, btui. setiap scene ada signifikan n kebykan ader berlaku kt masyrakat kiter. sindiran sinis.

kak ina kl said...

kat umah ni kan..kalau setiap jam ada cerita p ramlee ashik tenguk ajer..naik bosan sebab dah hafal dah setiap dialog dalam setiap cerita p ramlee tu sebab ashik di ulang-ulang terutama kalau hb akak ada kat umah.

bagus kamu amalkan cara pemakanan camtu, semuga baby dalam kandungan sehat sentiasa.

ibubapa sekarang ni terlampau memanjakan anak-anak sehingga anak-anak jadi kurang ajar

akuzle said...
This comment has been removed by the author.
akuzle said...

k ina kl: lelama nanti k ina dh bole tulis blk skrip citer2 p.ramlee tuh smer...ehehhehe

ZaiFa® said...

cerita yg tak lapok ditelan zaman.tidak jemu2 ditonton walau beratus kali pun.itulah dia P Ramlee