GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Tuesday, April 22, 2014

EPHYRA PILIHANKU PHASE 2 - Cabaran 30 hari bersama Ephyra




     Tik Tok Tik Tok.. bunyi apa plaks tu? Bunyi jam berdetik tanpa henti. Masa semakin suntuk. Cepatnya masa berlalu. Ya, seolah-olahnya masa itu bukan lagi berlari malah bergerak sepantas The Flash!
***

     Aku tau aku masih berhutang. Hutang wang? Ah, itu memang tak habis-habis selagi belum tutup mata. Hutang ini lain sikit. Hutang ni kalau 'dijelaskan' insyaallah mendapat ganjaran pula.

     Amboi! Bayar 'hutang' dapat ganjaran; apa yang hebat dan bagus sangat tu? Hahahaa.. saja kasi saspensi saspens.

     Sebenarnya aku masih berhutang satu lagi entri testimoni dengan pihak Oceanlife2u dan #ephyra2u selepas aku dapat satu kotak premium minuman kesihatan berperisa oren Ephyra di #SBB2014 tempoh hari. 

     Cemana aku dapat free? Kena buat entri jugalah. Itu korang boleh baca kat sini.

     'Long story cut short', aku mula minum Ephyra ni masa mula-mula dapat tahu aku hamil 6 bulan iaitu dalam bulan Januari. Dari tarikh hari ini, dijangkakan 13 hari lagi aku akan bersalin. Gabra 
weh! Dah 4 bulan rupanya aku dah bersama Ephyra yea?

     Perubahan yang aku alami sejak itu aku kongsikan juga pada entri yang korang klik kat atas tu. Yang aku nak tambah tentang perubahan nyata yang orang sekeliling nampak pada muka dan kulit aku. Meh aku kasi ringkas supaya korang tak muntah  bosan baca cerita aku.

Dialog 1

Terjadi semasa aku balik kampung bulan Mac lepas. Sedara belah abang ipar aku tegur...

Dia : Apa khabar? Lama tak jumpa. Dengar cerita nak tambah lagi anak yea?

Aku : Khabar orang mengandung ginilah. Alhamdulillah masih  larat lagi nak g keja. Betul kan? Lama tak jumpa. Nama jer sama-sama dok Selangor (gelak)

Dia : Eh! Awak nampak lagi putih gebu sekarang? Makan apa?

Aku : Errr.. betul ker? Rasa macam biasa. Ni dok minum Ephyra. Biasa....( nak tanya dia biasa dengar ker nama Ephyra ni. Dah kena pintas cakap..hihi)

Dia : Oh! Ephyra. Biasa sangat ler.. bla bla bla

Lepas tu kami dok menyembang pasal kebaikan Ephyra ni. Dia pun mungkin nak cuba.

Dialog 2

Masa ni aku nak g makan kat kantin. Ada sorang makcik tu beliau tunggu anak setiap hari untuk rehat. Anak beliau dari kelas pendidikan khas. Selalu dok senyum-senyum jer jadi hari itu aku ambil keputusan nak tegur beliau.

Aku : Assalamualaikum, kak (poyo tak menahan. Kat belakang panggil makcik)

Makcik : Waalaikumussalam, cikgu. Jemput minum.

Aku : Jemput, kak. Saya pun nak makan  minum kat dalam nanti

Lepas tu macam biasa bla bla bla pot pet pot pet sembang tak hengat donia. 

Makcik : Cikgu orang mana? 

Aku : Kelate..

Makcik : Patut putih gebu...

Aku : Errr...

***

     Gitulah kisah aku selepas fasa kedua minum Ephyra ni. Nak tunjuk gambar? Tengok kejap lagi kalau teringat dan rajin.

     Sebenarnya bukan aku minum sorang Ephyra ni. Aku kongsi dengan Abe Zam. Sebelum tidur aku sediakan dua 'shaker' Ephyra. Dah beberapa kali pesan sendiri kotak premium selain dapat percuma sekali jadi dah boleh buat koleksi 'shaker' lah.

Hahah.. sori masa ni Abe Zam dah dahaga sangat tak menahan nak minum. Ok tak promosi tu? miahahaha..

     Perubahan yang dirasai Abe Zam adalah berat badan beliau turun dalam 1-2kg dalam masa 2 bulan minum. Itu pun tak tetap pasal bila stok dah tinggal sikit, beliau kasi simpan untuk akulah. Caring tak? Ok poyo lagi.

     Aku harap dapat meneruskan 'perjalanan' aku bersama Ephyra sebab dah rasa kesan positifnya masa aku mula-mula minum dulu. Lepas tu berdoa agar Abe Zam selalu dapat minum terus tanpa henti-henti atau mengelat pasal takut stok untuk aku cepat habis juga. Hari tu plaks anak dara aku si Iffah Zukrina dah mula suka teguk yang ada sikit dalam 'shaker' tu. Abe Zamlah bagi. Dia dah mula suka dan cakap, " Emm.. dapnya ubat Mama ngan Abah ni". Alahai baru nak masuk 3 tahun, Dik. Sabo tunggu 4 tahun boleh kasi minum.

     Seterusnya aku nak tengok kesan lepas bersalin pula. Ada kesan tak pada bayi baru nanti dan juga untuk penghasilan susu badan pasal Memey pun minum untuk tu gaks. Sama2 doa ok? Amin3...

     Kalau korang nak berniaga produk Ephyra ni, boleh juga daftar untuk program 'dropshipping'. Boleh pm kat FB depa. Aku dah masuk untuk bloggers punya. Tak payah simpan stok. Tak payah keluar modal duit dulu. Keluar air liur pun tak payah sangat hanya usaha tenaga sikit pakai jari jemari dan 'keyboard' ajer..hihi

     Akhir bulan ni plaks Oceanlife2u akan bukak gerai di Karnival Riuh Utusan ke apa kenama. Kat Precint 2 kalau tak silap. Dari 25-27 April. Harapnya perancangan nak ke sana tiada halangan pasal tunggu hari ajer ni kan?  Harga kat gerai memang istimewa kalau korang nak tau.

     Haa... apa lagi mau taip. Korang boleh 'like' page fb depa iaitu Oceanlife2u. Kat 'profile photo' tu dah ada pasal karvival yang aku sebutkan di atas. Korang boleh gaks ikut depa kat Instagram dengan carian @ephyra2u dan #ephyra2u... 

     Nak kasi promot last ni tau. Bagi yang berminat nak beli boleh pm aku kat fb. Harga biasa jer aku bagi pasal aku kan ker dropshipper. Paham2laa yea? hihi...


     Penat dah jadi aku nak siap-siap g follow-up kat PPUM laks. Doakan aku dapat menang antara hadiah utama untuk Cabaran Ephyra ni yea? Amin3... terima kasih!






                                                                         


9 comments:

kamil salleh said...

Wow hebat, byk cerita kisah Ephyra ni ya...Semoga berjaya buat anda.

PakcikLie PCL said...

moga berjaya ke peringkat seterusnya...dah cuti bersalin kan Ayu? baby sihat?

Farisya Anastasyia said...

perkongsian yg menarik :)

Aju Mohit said...

good luck ye, moga ada rezeki insha allah

Hanim Hashim said...

Tahniah kak Ayu di atas kemenangan, putih gebu lagi kita berdua pasni ye kak hehe :D

uncle gedek said...

Abe Zam pon ada kad? hamboih!

Afasz said...

assalamualaikum kak. lama tak singgah sini. baru nak kumpul balik link link groop kka.. ada list tak?

Afasz said...

kene kasi update banner ni. skrang ifah dah jd kak ngah kan. hehe

Muhammad Syazwan Norhalik said...

ramai suka pakai produk ni :)