GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Wednesday, September 29, 2010

Korang Neh Paham Bahasa Tak??

      Alhamdulillah! Akhirnya aku tetiba macam ader idea plaks nak updet. Semacam kecewa ngan line kat kampung. Sebenarnyer aku bz weh. Dah cuti lama, biasa ah 'depa' sure bagi kje kaw2 punyer...huhuhuhuhuuh

      Dok reronda kat page Abe Nuff, aku tertarik pada peringatan ini. Aku ingat mender neh dah settle tapi rerupernyer macam menjadik2 plaks yea? Ala2 mengejek kots. Dah diingatkan sebelum neh tapi still buat. Degil ker haper eh? Ker tak paham bahasa omputih?? Weyyy, jgn bagi alasan yea? Neh aku siap2 mintak tolong Pacik Google utk alihbahasa utk korang yg kunun2 tarak paham or buat2 tak paham. Dah jadik macam 'sepom bob' dah neh tapi takper, asal korang paham yea? Silalah baca, hayati dan bubuh dalam kepala jemala otak korang yea? Sebagai peringatan utk semer yg sayang kat blog korang before Abg Nuff 'sita' umah korang yea? ( Emo lebey neh...)... DIPETIK DARI MUKASURAT NUFFNANG.... ALIH BAHASA OLEH GOOGLE....



Kami berehat dari program reguler kami untuk membawa anda mesej perkhidmatan masyarakat tentang sesuatu yang agak membimbangkan untuk kita belakangan ini.
Seperti yang anda mungkin sudah tahu, ada 2 jenis Nuffnang kempen yang blogger boleh mendapatkan dari: Kos berargo pada Impression (MCPM) Kempen, yang membayar sesuai jumlah pengunjung blog yang melihat iklan berjalan di blog, dan Kos-Per- Klik (BPK) kempen, yang membayar blogger berdasarkan jumlah klik yang dihasilkan pada iklan.
Kami telah memperhatikan bahawa kumpulan tertentu telah terlibat penipuan klik, yang ditakrifkan sebagai mengklik iklan BPK sengaja hanya untuk menghasilkan pendapatan bagi pemilik blog. Kami memahami bahawa sebahagian daripada anda mungkin hanya cemas tentang pendapatan beberapa pendapatan sampingan dari memaparkan iklan banner, namun tidak diketahui bahawa ini sebenarnya melanggar Terma & Syarat dalam Seksyen 6.
Diantara beberapa tindakan yang merupakan penipuan klik adalah;- Mengklik iklan blogger lain dan meninggalkan komen di belakang meminta / mengisyaratkan kepada pemilik untuk mengklik iklan mereka kembali- Meminta bantuan pengunjung blog 'untuk mengklik iklan- Mendaftarkan sejumlah besar blog dan klik iklan di masing-masing- Berulang kali beralih ke IP yang berbeza untuk mengklik iklan sendiri
Iklan Banner ruangan yang dibeli oleh pemasang iklan untuk mempromosikan kempen iklan mereka. Iklan hanya seharusnya diklik jika penonton tertarik untuk mengetahui lebih lanjut tentang kempen iklan, bukan untuk maksud mendapatkan wang tambahan. Hanya klik iklan banner untuk tujuan mendapatkan wang tambahan akan membahayakan keberkesanan kempen. Ini mungkin kelihatan tidak berbahaya, tetapi manfaat penipuan klik tidak ada dalam jangka panjang kerana perlu situasi ini memburuk, frekuensi kempen iklan mungkin dikurangkan secara signifikan sebagai pemasang iklan akan selektif untuk hanya beriklan di blog tanpa nota penipuan klik, mengurangkan jumlah ruangan iklan yang tersedia untuk pengiklan.
Sistem kami mampu menjejaki tindakan yang disebutkan di atas, yang didokumentasikan dan jika perlu, akan digunakan sebagai bukti untuk tujuan undang-undang. Di masa lalu, Nuffnang telah diskors dan melarang pelbagai individu dan kumpulan untuk terlibat dengan kesalahan ini. Namun, kerana jumlah blogger yang terlibat dalam penipuan klik telah berkembang dalam tahap yang membimbangkan dalam komuniti kami, kami terpaksa harus lebih waspada untuk membawa ini berakhir. Kami akan mengambil tindakan yang diperlukan untuk menjaga high blog dan ruangan iklan yang tersedia untuk pengiklan sehingga anggota masyarakat yang lain tidak terpengaruh oleh mereka yang terlibat dalam penipuan klik.
Kami menyedari bahawa banyak Nuffnangers mungkin tidak menyedari bahawa mereka tidak sengaja mungkin terlibat dengan penipuan klik, oleh kerana itu kami meminta anda membantu kami menyebarkan berita. Jika anda mengetahui adanya teman-teman anda atau Nuffnangers lain yang telah terlibat dalam tindakan semacam itu, kami sangat menghargai jika anda baik boleh mendidik mereka di bahaya terlibat dalam aktiviti penipuan klik.
Terima kasih atas perhatian anda.
Say NO untuk klik Penipuan.


Nota air masin: dah lama 'banned' fraud click dr idupku...

2 comments:

Mia Liana said...

terima kasih atas perkongsian ini...

zmah said...

Good INFO..