GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Saturday, November 6, 2010

Kalau Nak Jadik Raja Lawak 5....

     Setelah ditunggu2 sehingga tak lena tidur, tak lalu makan dan sampai demam2, hari 'penentuan' tibaaa. Olos, ayat skema benau. Takderler teruk bebenau tapi selagi tak start and selagi tak habeh, selagi tuh hati rasa tak tenang. Rasa macam kejer tak siap ajer. Ok, now sudah bole bernapas lega, ikut idung ajer bukan ngan molot2 skali. SUdah lepas uji bakat Raja Lawak 5.
     Sampai awal, kul 9 pagi. Terus nunggu kaunter dibuka. Aku dah agak uji bakat terakhir neh akan jadik yang lebih 'crowded' and 'stuffed'. Naper? Pasal kt KL orang lagik ramai then yang dah tak berjaya kat 'destinasi' lain tuh nak try their luck kt sini plaks. Tak cayer?? Tgk ah....





 Inilah pentasnyer

     Bagi aku, walaupun tak terpilih ke peringkat seterusnya; aku dah pueh hati coz dah try. Baharulah bole aku nak teruskan ngan kejer2 utama aku (baru sedar ader keje utama eks....hihiihihhi). Lagipun, aku dapat pengalaman yang jarang orang dapat. Alhamdulillah!! Lagi satu, even uji bakat mula kul 10 pagi tapi aku g cecepat coz nak abeh cepat2... abeh cepat, balik cepat, tito cepat...bole mcm tuh? miahahahahhahaha.... 
       Aku adalah peserta pertama. Dahlaa tuh, sorang2 jer fompuan sampai depa semer tgk semacam jeks kat aku. Tapi, ado den kesah?? Tengokler sampe juling bijik mato kao, akak taulaa akak neh comey....miahahahahhahahah...

 The earliest bird
 Sempatler juger merasa pentas neh...


 Korang rasa kelakar??

     Penghakiman dibuat berdasarkan 10. Means dah abeh 10 org peserta buat persembahan, juri teruih pilihlah. And do you want to know the jury??

 Abg 'Appalam' Afdlin Shauki... memula beliau senyum...

Kemudian beliauuuu...err..no komen..tgk ah

     So, keputusannyer....

Juri berkenan ngan Adik Razi, dok seblah aku tuh... 6002... yg lelain..babai...eheheh

      Komen juri: Buat lawak bukan senang. Kena ada 'eye contact' ngan penonton, pandang depa... baru ok... hmmmm... tahun depan nk try lagikk? ehehehhee...















20 comments:

gnesop.com said...

wahh.. ayu..
x sangka pergi ujibakat tu yer.. tahniah.. bukan senang org boleh pergi tu..
kalau sop mmg x pergi ler.. huhuh (pemalu)

lain kali cuba lagi..

akuzle said...

sop: when i say it means i'll do..cheewahhh!! ayat mcm bagus eks? alhamdulillah! sop, another experience 4 me. baru tercabar sikit rasa diri neh. hub suh try lagik esok tp x per ah, nk siapkan kje2 yg menimbun neh.contest Nuff pon byk nk juin kan? Abg Afdlin Shauki mmg juri yg tepat coz beliau mmg mementingkan kualiti. kne wat byk homework lagik..

Fariq said...

rugi diorg xpgil akk masuk next stage,,
kang sapo nak masak utk diorg,, hehe

nur said...

whoa.. takpela.. takde rezeki lagi.. apa kata wat lawak kat youtube and kumpul peminat sendiri.. mana tau rezeki nanti produser panggil ayu..
ALL IN ONE

CikLilyPutih said...

oit au, powerlah pi audition raja lawak. dah lah no satu kan... takper2 janji dah cuba kan..

penaberkala said...

kak, tahniah sampai gak ke pentas audition RL5
bukan calang2 org berani naik ke pentas tuh
walaupun tak layak, big clap for you

banggo weh ado ore supo kak ayu nih
dh la sore jah perempuan gi,ish3
klu buleh gi RL5,lg la bangga
cuba lg next time kak

Zulfahmi Abidin said...

fuyo..aku bangga penah smpai blog ko sebelum ko fames.hehehe^__^


Terkini:
1. Bende yang hebat itu berasal dari tempat yang hina
2. Emosi Mistik Rock n Roll
3. Kaki Belit Depan Masjid

akuzle said...

fariq: masak?? haper tuh? miahahahah...

nur: cdngan yg baek tp sy malu ah kalo mcm tuh... lainlah kalo Teacher Shida Waka Waka tuh...ehehe

ciklily: tuh ah... nk try2 ajo... dh rasa naik pentas RL tuh dh pueh ati

penaberkala: tq 4 the support... yeah, insyaallah next yr coba lagikkk...tuh pon kalo rajin

zul: bilo agoknyer den dh pemes tuh eks?

Eazy Izzuddin said...

wah mencube raja lawak eh..
ni kene siap2 mtx autograf hehe

btw thanks karena singgah di blog eazy

akuzle said...

eazy: ahahahha... nk otogerap plaks... malu ah akak...huuhuhu... tq coz stop by as well

Affan Ruslan said...

wah. pengalaman dari peserta sendiri. huh

padin said...

wah mesti syok pengalaman tuh.. emm xpe kak, bole cube lagi lain kali, hee

akuzle said...

Affan: peserta ujibakat jeks, bkn peserta rancangan itu dah..ader beza tuh...ehehhee...tp, btui... mmg pengalaman yg paling berharga...

padin: mmg syok tp sebentar cuma..cheewahhh!! tuhlaa... insyaallah RL 6 kalo akak dh cukup preparation, insyaallahh!!

darkbatman said...

waaa.. dasat..sanggup menerima cabaran.. kagum! seyes! klau aie lom tentu.malu nk pegang mikrofon depan org ramai.hee

- zuriey - said...

caya lah kak..berani akak naik pentas..syabas!! cuba lagi

kak ina kl said...

terbaiklah kamu ni..kalau akak mesti dah tergigil-gigil kat atas pentas tu

ComeyBelako said...

wah...caya lah. salute!

akmafaizal said...

wah beraninya pergi.klau sayalah..takdelah..saya ni pemalu orangnye..akeke

akuzle said...

aie: tuh pon akak dah gegel2 smpi hub ckp akak terlampau lama paused so rugi masa ah...huhuhu

zuriey: tqvm.. next time kener bwk supporter kots? ehehehe

k ina kl: saper kater x gegel, kak.. sampai sora jadik tenggelam timbui aih...

comeybelako: ehehehhe...tqvm

akmafaizal: sy pon pemalu gaks...ehehehhe

akuzle said...
This comment has been removed by the author.