GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Monday, January 10, 2011

ALHAMDULILLAH! BERTUAH DI GT MAX LUCKY DRAW.

     Ahad... setelah mendapat hamper untuk cabutan bulan November, dah tiba plaks masanyer untuk cabutan yang utama plaks. Hadiah2nya memang lumayan; rm10,000, motor, tv lcd, barang2 elektrik dan jugak hamper.Memang besh kan? Syukur gaks dan tak sangka plaks biler beli motor dpt chance untuk cabutan bertuah. Mana nak dapat kan?
     Gerak ke sana taklaa awal sangat.Alaaa, dah dopan umah, nak kecoh aper kan? Dah sampe sana kamera plaks tertinggal tapi tuhlaa pasainyer dekat kan so bolehlaa request cik abe mintak beliau balik amek. Dah letak kupon kat dalam kotaknyer.. terus gerak plaks ke meja jamuan. Humang haiii, rameinyer umat.. siap bwk semer ahli keluarga lagik. Makan pree, bebs.. sapo nak tolak kan? Tapi, tahap kesedapan mknn kureng ah. Tapikan jugaks, tgk ader brader2 relaks ajer isi membukit pinggan masing2..Nasib baekk abeh, kalo tak, cianlaa plaks dkt org2 Afrika, India dan Palestin sana yg tak cukup serba serbi.Insaf wey insaf.... 
       
Inilah antara aktiviti yg disediakan..bergambau ngan model terbaru dan model2 moto besau dr mcm2 pengeluar motor.
Test drive beberapa bijik motor Yamaha tp ngan cara yg lain sket. Ader berani?? Bro bikers neh pon x dapek neh...ehehehe...rekod 14 saat...

      Tengah2 syok menjamu selera, tetiba telinga 'tertangkap' bunyi yg maha bingit.Vvvrrooommm...vrroommm ajer.. rupanyer ader sekumpulan bro easy-rider yg masuk ke tempat kejadian. Wah! Ini suda besh... kener balik amek kamera neh. Rupa2nya bro2 dari Lang Bikers memenuhi undangan dari pihak penganjur; datang untuk memeriahkan 'event'. Besh2... Korang leh add FB depa gaks. Blog plaks klik ajer link kt nama depa tuh. Mmg happening aku tgk. Mcm2 event/konvoi yg dah depa buat. Korang layan sket gegambo 'kuda2 besi' bro2 LB neh..
  
 belah kiri

 kekuatan di belah kanan plaks.

bro kiter yg sedang menjwb soklan2 dr wartawan tak bertauliah...eehehe..tqvm, bro!!

     Lagik gambau korang leh jamu mata kat fesbuk aku yea? Sila2lah add... Yang tak disangka plaks, aku terserempak ngan sorang blogger yang aku bole katakan sbgai celebrity blogger gaks psl blog beliau mmg ramai gak pengunjungnyer. Saper lagik kalo bukan Si.....
MommyLydzar and the family!! Sorry yer, lydzar...cilok gambo awk...eheheh

     Sebenaunyer kan, akak dah lama nak tgk perut awk tau psl kat blog, 'pose ' foto awk semernyer ala2 sorok perut tau! Alhamdulillah! Allah makbulkan...ehehehhehe... kelakau eh nk tgk pewut owang...eheheh... si kecik Hannan dan Hadif tuh mmg kecik comey cute eh. Dan, Lydzar... jgn mare errr biler akak kata cam cik abe awk... ngah asik2 tgk motor2 besau bro2 LB tuh, toleh blakang nmpk cik abe awk melangkah gagah ke tmpt pendaftaran so akak tercari2lah awk...ehehehehe... unsangkerable btui...Nice meeting u, dik... hope leh jmpa time event Nuffnang plaks...

      Bertuah ker hub aku? Selain sememangnyer bertuah mempunyai isteri yg comey montel...ehehehehhe... bertuah gaks semalam pasainyer dapat juger hadiah yang bole dikatakan besau. Maybe rega dier dalam rm200 gituhlaa kots. Ada jenama lagik. Inilah mendernyer.....


     Kotak ae...


Mender ae... lom try test lagik..

      Kesimpulannyer, mmg besh n tak rugi beli motor kat GT Max neh. Memang depa neh menghargai customer depa. Korang tak teringin ker nak sambau 1? Maybe this year korang punyer lucky year eh. Saper laa agaknyer yg menang motor n rm10,000 tuh...sila angkat tangannnn...

7 comments:

lydzar said...

hehehhe tak sangka gak terserempak ngn akak kt sane..kuikukui ada ke ku digelar celebrity blogger..tak sesuai ..blom tahap itu lagi kak hihihih...

so amacam, besau tak perut saya..hahaha! mmg tak leh sorok dah kan..gemorks!!!!!

congrates!!!bestnya akak ! beruntung gak dapat bawak balik hadiah..kami ni pulang tangan kosong jer...letih menunggu sbb hadif agak cranky semalam. bunyi speaker kuat sangat kot..

penaberkala said...

fuyoh, meriah molek sefamili
best tuh,hoho

akuzle said...

lydzar: sesungguhnyer kamo sudah layak yea? coz akak ckp mcm tuh.. x bole x trima, kne trima gaks... byklaa mcm tuh gemok, kalo mcm awk dh gemok, so akak neh nk panggey aper plaks? ehehehehe.... cian si hadif, yerlaaa dah ramei2 tuh serabut. sesi ptg tuh hub akak jer g ngan imran. dier pon buat hal gaks tp berbaloi lah. tuhlaa, cian awk mai agak jauh tp oklaaa dpt moto yg dibeli tuh..ehehehhe

penaberkala: heehhehe...kalo tgk hok ptg tuh lagi merioh...tok nenet cucu cicit semer mai...tp famili orglah bkn famili akak....

sop said...

tahniah..
bertuah sungguh yer sis..
best la motor2 besar tu.. mesti happening

akuzle said...

sop: alhamdulillah! jarang akak bertuah mcm neh... tp sebenarnyer luck hub laa psl motor dier tuh.. kalo slalu GT Max buat mcm neh rasa2 tetiap thn nk tukau moto...ehehehhe...mmg happening giler biler geng2 LB smpei, semer dok kerumun. bro2 LB dah jadik mcm artis dah

kak ina kl (1) said...

wah bestnya hb ada geng motor besar..nanti anak akak kawin ajak reramai vrommm vrommm iringi pengantin.tapi tak taulah bila ..

jaga diri dan kesihatan yer ayu.semuga ayu dah aman jiwa raga kat sekolah baru tu.mana tau lepas tu ayu dapat pulak anugerah cemerlang selepas menabur budi kat anak-anak disekolah itu.

kakcik said...

Alhamdulillah.. kalau dah rezeki, tak ke mana larinya! :)