GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Saturday, June 25, 2011

Keperluan Hidup

     Untuk apa kita hidup? Untuk menjalankan tanggungjawab sebagai khalifah Allah di muka bumi ini kan? Tapi, macam biasa, kita senang terlupa akan tujuan hidup kita. Biasanya kita akan 'lagha' ngan apa jua rezeki yang kita dapat kan?
      Dalam hidup juga, kita ada keperluan dan kehendak. Dahulu, kat skola rendah mahupun menengah, 3 keperluan asas utk hidup adalah air, udara dan tempat tinggal. Betui tak tuh yea? Rasanyer dah btui kots. Al-termaklumlah, dah berpuluh tahun tinggalkan bangku sekolah even now aku pon koje kat sekolah tapi di 'bangku' yang berbeza.....eheheheh...
      Sekarang neh, apakah plaks keperluan hidup kita? Dari keperluan dah tukar jadi kehendak atau sebaliknya? Apa pendapat korang??

   

3 comments:

makdara TERdiva said...

seiring dgn peredaran masa & teknologu yg pesat membangun..keperluan hidup pun semakin berbeza..mcm skrg..PC/laptop dah menjadi salah 1 keperluan hidup skrg ni..

kak ina kl said...

zaman dah berubah benda yang rasa tak perlu dulu dah kira perlu sangat cam laptop/pc.

aduhai seramnya kena injection tu..semuga selamat sehingga melahirkan

akuzle said...

makdara: keperluan biasanya berbeza ikut gaya hidup kita kan? dah blogger tegar cam kita neh (tegar eks? eheheh) pc/laptop tuh dh jd nadi
idup dah.

k ina: leh sama laks jwpan akak ngan mak dara yea? babs kne cucuk tuh nk wat cemana, kak. memula mmg tension n rasa x nak g dah tp nk g private x der bajet laks so terpaksa pujuk ati senirik lah....huhuhuhu