GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Sunday, July 10, 2011

Kat Mana Eks?

      Kalo orang dok asik tnya aku 1 soklan neh, mmg aku tak reti nak bagi jawapan aper. SUsah benau ker soklan tuh? Soklannyer senang tapi jwpannyer susah. Naper susah? Pasal aku pon tatau apa yg benar, apa yg ditokok tambah dan apa yg bole dipanggil pengalaman sendiri.
     "Nanti nak bersalin kat mana?" Senang jeks soklannyer. Tapi senang tak nak jwb? Kalo dikirakan, hospital yg paling dekat adalah HBTAR or Hospital Klang. Tapi btui ka dekat pasal aku malas nak cari2 jaraknyer. Rasanyer yer kots. Tapi so far, 'review' yg aku dengar dan yang orang cakap kat aku psl spital Klang neh kebanyakkannya tak baper sedaplah. Toilet jauh ler. Crowded sgt ler n mcm2 lagikler. Tapi, dokter dah kasi temujanji ke HBTAR ari Khamis neh pasal 'placenta previa' or uri rendah kandungan aku kali neh. Jgn tatau, 'misi' pon bagi review yg x besh psl spital nan 1 neh. Aku baru jeks terpikir yg naper Shah Alam neh tader spital senirik? Adaaaa... baru ngah buat tapi dgr2 citer lagi dah terbengkalai laa plaks... iskkkk, memacammm!!
     Rerata ibu2 yg aku jmpa kat klinik kesihatan tuh bagi bad review psl HBTAR neh. Dan depa kebanyakannyer nak bersalin kat Hospital Serdang or Sg. Buloh. Ambuih!! Takker jauh? Hmm... aku penah call Hospital Serdang nk tnya psl booking katil ker haper. Jawab org di sana, kalau aku ke sana tapi aku dr Shah Alam, depa akan hantar ke HBTAR balik. Ada kaa lagu tuh? Kalo aku dah nk terberanak nanti depa nak anto gaks? Hampreks btui.Hmmm... so aku terus letak tipun n nk sambung 'merasionalkan' kerja2 aku.
     Last Friday, means last Inferon injection, aku berbual ngan seorang ibu yg juga guru spt aku. Katanyer dier bersalin kat PPUM. Dah nak masuk anak ketiga neh. Yang penting, bwk GL katanyer. Hmmmm... mcm ok jer kan? Ohoooo... gitu plaks. So, dlm otak neh ado PPUM ajerlaaa....hmmmm, pengalaman n tmpt bersalin korang cemana dlu?

2 comments:

Lovely Kitchen said...

PPUM ok u...cuma wad je lama(x tau kot skrg dah ada wad baru)...x pernah g H.klang tp rasanya PPUM better kot dr Hosp klang...yang penting ramai specialist kt sana...Shasya n Hafiy pun kat PPUM...

akuzle said...

LK: IC... then kener ada GL baru pree kan? kalo x, kne bayo mcm private kan?