GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Wednesday, March 7, 2012

Terharu...

     Abang Imran Zamir memang suka melukis. Dia juga suka mewarna. Tak pelik kan? Budak2 seusia dia memang suka aktiviti2 yang telah disebutkan. 
     Tuan umah yang lama ada tinggalkan papan putih besar yang kalau aku n Abah dier nak beli, memang tak mampu. Papan putih itu Abah amek dan sandarkan pada kenangan dinding ruang tamu. Pada papan putih itulah A.I conteng monteng ngan pelbagai lukisan orang lidi dier. Kebanyakannya berinspirasi dari 'online game' Barbie yang dia suka sangat2. Ya, Barbie. Namanya orang lelaki. Semestinya menyukai wanita cantik kan? Itulah dianya...
      Sebelum keluar ke klinik tadi, terpandang 'henbeg' Adik Iffah Zukrina macam neh....

'Sticker' tuh Abg Imran dapat masa g 'open day' Global Art Kemuning Utama. Alhamdulillah! Akhirnya ada 'art centre' dibuka berhampiran umah aku.. Abah dier ckp, masa aku dok mandi n siap2, Abg Imran tanya Abah ejaan nama Adik yang betul. Inilah hasilnya. Siap olah2 lagik. Kalo korang perasanlah.

   Hasil kerja Abang. Berdimensi 2D jadi perlu lebih pemurnian.

   Lagi 1 hasil kerja Abang dengan bantuan pengetua dan itulah 'sticker'nya.

     Global Art adalah sebuah syarikat tempatan yang sedang berkembang pesat. Pengasasnya adalah Mahair Goh. Maklumat lanjut korang g gugel atau add FB HQ dan kalo korang dok sekitar Shah Alam, boleh add FB Global Art Kemuning Utama neh.

     Abang Imran sudah mendaftar untuk kelas bulan April. Setiap Sabtu, 2 jam. Yuran sebulan adalah RM100. Promosi pendaftaran 'burung awal' kitorang dapat RM370 dari RM430. Tapi, apa2 promosi terpulang kepada 'centre' tersebut. Means, maybe lain 'centre', lain promosi. Itu yang aku fahamlah. Pelan pembayaran korang bole pilih gaks. Pakej pon macam tuh.

'Principals' of the centre. Michael n Anna with Michael's mom.

     Pendapat aku, selain anta anak ke kelas tambahan bagi mata pelajaran, elok juga kita cungkil dan asah bakat anak. Dorong dan sokong minat depa Biasanya depa memang suka mender2 'arts' neh. Insyaallah, pelaburan semer neh. Biorler aku pakai tudung ayam patah, pakai baju rega RM12 pon asal aku dan Abah depa bole bagi 'sesuatu' kat anak2 kitorang...

Adik Iffah makes friend so fast...

Nama syarikat pon dah mendalam kan?

Ohkey, aku suker sesangat gambo neh. Baru perasan gambo kat 'henbeg' Adik tuh... sesuai sungguh..

 

12 comments:

kakcik said...

Kakcik turut rasa terharu. Gambar beg Adik Iffah memang sangat sesuai menggambarkan dia dan abangnya. :)

lydzar said...

comel beg itu, comel jugak adik ngn abang itu

@cu SaYaNg said...

comel...sweet je

Anaa said...

kreatif nya Imran...
elok gak kan budak2 ni didedahkan kepada menda2 cenggini... anak aku suka nengok ArtZooka..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

anak me pun suka jugak aktiviti mcm tu. pernah bawak dia gi playgroup.tapi skang me buat aktiviti dengan dia sendiri kat rumah.petang2 bawak blk hasil google utk aktiviti dia :p

h4ni3 said...

bagusnya
dapat asah bakat dia :)

Acik Erna said...

memang comel sangat dua2 tu

jeBateja said...

Eh..eh...lawa lah beg kalau letak nama mcm tu.....kena carik ni...kena cari....ahakz

Zarul Umbrella said...

wah bagus ni..sedih ler pulok baca perenggan tudung 12 hengget tu

AyuArjuna BiGoshh said...

best gak aktiviti ni kan :) comey beg tu :)

Eda said...

Terima Kasih atas kesokongan untuk Global Art. Salam 1 Malaysia!

Eda said...

Terima Kasih atas kesokongan untuk Global Art. Salam 1 Malaysia!