GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Sunday, April 17, 2011

Gembira Melakukan Apa yang Disukai.

     Dalam hidup ini, ada 2 kemungkinan saja; suka atau benci. Bukan suka dan benci pada orang tapi kepada apa yang korang kerjakan hari2. Kira macam rutin harianlah. Ada orang yang dikira bernasib baik dapat belajar dan bekerja mengikut bidang yang digemari. Hari2 berlalu seakan-akan berlari; terlalu laju dan ianya dinikmati sepenuhnya. Senantiasa ada semangat untuk melakukannya dan tak sabar-sabar plaks nak menunggu hari yang baru. Apa yang dilakukan plaks asyik menjadi dan membawa keuntungan kepada tuan empunya diri. Sangat2 bertuah kan?

 Senangkah untuk berperasaan begini? Kredit untuk Google

     Bagaimanakah pula untuk mereka yang benci kepada sesuatu yang dikerjakannya? Terpaksa pula membuatnya setiap hari? Akan ceriakah hati mereka? Bagaimana pula dengan kualiti kerja itu? Mereka ini tak bersyukur atau saja2 mengada-ngada memberi pekerjaan mereka atau memang seorang yang pemalas?
      Korang cemana? Suka pekerjaan dan rutin harian korang?

 Kuning sentiasa bertuah. Berperasaan 'biru' memang tak besh.

6 comments:

kak ina kl said...

nasib baik lah akak happy sekarang ni..dulu masa kerja..ada masa happy ..ada masa nak menangis sebab ada orang suka cari pasal

sorrylah silap taip..bulan april do..camno dio boleh interview kamu tu

akuzle said...

kak ina kl: tuhlaaa, kak..alhamdulillah bagi akak now, dh ada kebahagiaan dlm aper yg akak buat sehari2... sy neh tatau biler.. berusaha ke arah itu.. kesahnyer, thn 2007 sy anto artikel kt Mastika, then dh kuarlah thn 2008. tup2 thn lepas reporter tuh call kata nk intervw laks. gitulah...

fadhdeela said...

Kadang2 suka ngan keje skrg tp kadang2 menyampah ngan keje deela sbb ada jer org yg suka ambik jln mudah utk naikk huh!!

Meh sini: Bantulah adik Muhammad Rafeal!!Sedih melihat Gambar Beliau

Sini juga: Fina..Calon Baru AF9 lebih baik dari Pelajar2 AF9..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kdg2 suka.. kdg2 jemu... kdg2 malas.. tp takde pilihan kena buat. rutin surirumahtangga kan?? rindu lak pd ofis...

TERKINI:SAMPAI BILA NAK BERGANTUNG DENGAN BLOGGER OTAI, POPULAR & FAMOUS??,KENYATAAN CIKGU SHIDA BERCANGGAH DI HARIAN METRO & MAJALAH WANITA,CANANG KISAH CINTA. Segalanya ada disini

Sumijelly said...

waa....tak tentu masa.... ada mas anak berhenti, ada mas anak kerja...

kan best kalu laki JUTAWAN...hahaha


Sumijelly.com

akuzle said...

deela: mender tuh dh byk jd so pyh nk kikis dah. kiter nehlaa yg memendam rasa...

the lekat lekit: mmg btui. kdg2 dok umah jer n wat kje2 umah membosankan. tp lg bosan kalo kt opis rasa x cintakan kje tuh...heheheh

sumijellY: kalo laki kita jutawan, confirm x boring punyos...ader jeks aktvtnyer...hehehehhe