GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Saturday, April 30, 2011

Kegilaan 'God of Carnage'

Half naked on stage? Gila tak?

     Alhamdulillah! Selamat sudah aku ke PJLA ditemani seorang kawan blogger yang tak pernah bersua muka namun dek kerana rejeki tgk play neh dapeklah menatap wajah memasing...ehehehehhe... Tqvm, my dear Bella Enveeus!
     'God of Carnage' neh mengenai 2 pasangan ibu bapa yang bertemu untuk menyelesaikan konflik antara anak2 lelaki mereka. Alan dan Annette (Will n Lina) mempunyai anak bernama Benjamin yang aku anggap membuli Henry iaitu anak kepada Michele dan Victoria (Megat Sharizal dan Maya Tan Abdullah). Mereka bertemu di rumah pasangan Michele. Mula2 tuh situasi sangatlah terkawal lagi. Victoria yang berkerjaya penulis seperti sedang menemuramah pasangan Alan dan aku plaks sedikit confuse dan tersalah anggap yang depa neh muncul dalam program bual bicara televisyen....ahahhahahah.... so slow!
 Tgk tuh.Macam dalam talk show kan? Si Victoria siap tulis dlm notebook dier lagik.

      Situasi di awalnya sangat2 terkawal lagik walaupun sebenarnya nampak macam janggal benar. Yerler, kalo anak2 dah bergaduh or dibuli, mana mungkin ibu bapa kedua2 belah pihak bole control lagik kan? Musti mak pak pon panas ponggong rasa nak bergasak ajer.
  
 Keadaan dah mula tak terkawal apabila Annette tetiba rasa mual nak muntah

 Annette rasa bersalah lepas muntahkan isi perutnya kat buku2 kesayangan Victoria.

       Memang real btui time Lina neh tetiba muntah. Patutler seat row 1 dan 2 dikosongkan. Mati2 aku ingat ader vvip maner or sesapa yg istimewa ker nak dok kat situ.. Rupa2nyer....ahahhahahaha... giler punyo gimik.
Dah namanyer comedy play kan? Memang beshlaa depa neh semer. Alan ngan gelagat sombongnyer sebagai seorang peguam; asik dok berkepit jeks ngan henponnyer. Dulu tgk dier baca biter serius ajer. Dah tgk kat iklan2 tv, ada watak kelakau sket. Dah ada kat teater neh plaks, tahap kelakau n byk ckpnyer tuh memang dah di tahap gaban dah...ahahahha...sungguh unsangkerable. Megat Sharizal as Michael plaks mmg natural bangat. Selamba jeks tak macam berlakon. Memang ada gaks tgk dier berlakon dalam cerita2 terbitan Red Communication. 

      Show GOC neh dah start pada 28/4 lepas membawak ke 8/5/2011 depan. Ada show kul 3.00 ptg, ada yang kul 8 mlm. Bagi korang yang minat ngan Lina Teoh, inilah peluang korang nak tgk dier live dan sesungguhnyer mmg dier cantik sgt. Tak rugi woh. Tiket2 berharga rm60 dan ada diskaun untuk pelajar dan warga emas. Korang leh lawat web PJLA. Aku x leh nak haplod or search aper2 plaks neh. Line ker letop aku yang mengong. SElamat menonton eh!

 p/s: PJLA ngah wat 'laugh fest 2011' now.. so kalo  idup dah sgt2 stress, bole release kat sini. Byk aktvt2/show2 menarik yg korang leh tgk. Berlangsung selama sebulan ker 2 bulan rasanya.

6 comments:

kak ina kl said...

wah syok aa dpt tgk live camni..bella tu akak tak pernah jumpa pun tapi kamu dah jumpa dulu

akuzle said...

k ina kl: mmg syok, kak. kalo akak dok dkt2 area pj pon teringin nk ajak akak. tuhlaa, rejeki GOC nk jmpa bella. kalo x, dok beronline ajerlaa...ehehehe

Anna Boleyn said...

hye kak..thanks sebab sudi dtg blog hana :)



waa..macam best je teater neh huhu

akuzle said...

hana: tuhlaa dh lama x visit awk. tq 4 coming back. mmg besh citer neh tp dh lama sgt boring gaks...eheheehh

Bella Enveeus said...

Hi Ayu..

Thanks very much for having me around ya! Memang best teater ni.. Certain things tu, memang dapat direlatekan dgn real life.. :D

Kepada Kak Ina KL, selalu gak nampak akak ni kat event2 Nuffnang tapi sering dikelilingi oleh sepasukan army.. LOL! Takut lak saya jadinya.. Heeheehee

akuzle said...

bella: u r most welcome... k ina neh kan ker celebrity blogger. tuh yg mcm gula, dihurung ajer...ehhehee