GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Friday, September 9, 2011

Contest Duit Raya CERIA AIDILFITRI 2011 dari shakiddo.com

     Lama bebeno aku tak juin contest. Masa merayau kat 'umah' kak ina kl yg cumil n  the vavoom mama tuh, tersepak tertarik hati ngan contest yang dianjurkan oleh bro sorang neh. Aku bole klasifikasikan beliau sebagai seorang yg otai n dikenali ramai pasai asal baca komen kat blog2 tersohor surely ader nama beliau sebagai salah seorang pengomen tegar. Saper tuh? Tak lain tak bukan bro Shakiddo. Rasernyer beliau pon salah seorang talibaruts k ina kl kots... ehehehheeh.

     Celita byk talak guna. Per2 hal tempek gambau duluan:

 

     Since contest neh menekankan aspek kekreatifan pemilik blog so aku pon nk pertajamkan skil kreatif aku neh. Kali neh rasanya nak wat ayat ngan menggunakan perkataan 'CERIA'. 

1. Aku rasa sangat CERIA pada HARI RAYA 2011 kerana dikurniakan cahayamata kedua setelah 6 tahun umur Imran.

2. Tapi, rasa tak CERIA tuh ada juger kerana puasa aku sempat 11 hari ajer...huhuhuuhu

3. Dah puasa tak cukup, raya neh rasa tak berapa nak CERIA pasal orang lain melantak memacam tapi aku....huuhuhuhuh

4. Tak CERIA raya ini gaks pasal bila salah makan juadah raya, perut rasa berangin semacam.. buurrppp... opsss... bunyi lagi 1 pepaham senirik yeks?

5. Saya juga berharap para juri iaitu ahli keluarga inchek Shakiddo merasa sangat CERIA apabila melihat gambo saya ini seterusnya memilih gambo ini sebagai salah 1 dari pemenang. Amin3!!

Amacam, cikgu Shakiddo? Boley trima tak ayat2 cinta saya neh? ehehehehhe...

p/s: Tema baju raya kitorang memang sama setiap tahun iaitu 'kontra'...ehhehehe

     Hokeh. Part aku suda bereh... nak tau lagik? Meh baca....

Syarat-syaratnya:-
-anda mesti ada blog
-entry boleh dalam Bahasa Melayu atau Bahasa Inggeris
-boleh join ikut kreativiti masing-masing. yea.. kreativiti anda!

1) Buat satu entry bertajuk “Contest Duit Raya CERIA AIDILFITRI 2011 dari shakiddo.com
2) Linkkan permalink entry ini dan komen di entry ini di blog anda sebagai tanda korang join contest ni.
3) Anda kena buat tugasan!

Tugasan:
1) Ambil gambar anda berhari raya aidilfitri pada bulan syawal dan tahun ini sahaja dan masukkan di blog anda. Konsepnya adalah CERIA AIDILFITRI. Bermakna, segala gambar anda yang menunjukkan cerianya aidilfitri anda! Dan perlu ada gambar anda tak kira anda dengan isteri, anak, mak, ayah, atuk, nenek, tunang, kengkawan opis, sekolah atau sebagainya tetapi MESTI ADA GAMBAR ANDA!
2) Link kan juga sponsor hadiah iaitu hazmanfadzil.com dan shakiddo.com .
Hadiah:

Tempat Pertama: RM50.00 (CASH / TOP UP)

Tempat Kedua: RM30.00 (CASH / TOP UP)

Tempat Ketiga: RM20.00 (CASH / TOP UP)

     

 


7 comments:

Daddy Ziyyad said...

Salam Aidilfitri :)

Dan tahniah atas cahaya mata kedua..

akuzle said...

Daddy Ziyyad: salam aidilfitri gaks n tqvm... tqvm gaks atas kunjungan balas...

Eazy Izzuddin said...

menarik tu sis..
salam aidilfitri...
:D

akuzle said...

eazY: selamat hari raya gaks utk awk. tqvm...

juanita said...

selamat hari raya...
good luck yer

akuzle said...

Juanita: selamat hari raya gaks n tqvm.

KiD said...

tq yea kerana join.. penyertaan anda di semak. good luck! nantikan result esok.