GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Thursday, September 29, 2011

Mama Saya Nak Jemput....

     Assalamualaikum wbt. Mama bagi nama kat saya Iffah Zukrina binti Zamri.Boleh panggey Dik Iffah or Adik Iffah or aper2 ajer asal nama saya. Lagi 'cute' panggilan tuh, lagi saya suker...hikhikhikhik..Masa Mama taip entri neh, saya baru berusia 46 hari ( sbnarnyer masa neh sy ngah syok tito...syyyhhh!). Kalo tak cayer, tgk sini....

     Kadang2 saya tito macam ini....





     Tapikan, kali neh saya bukan nak citer pasal posisi saya tito. Sebenarnya, Mama nak ajak pakcik2, makcik2, kakak2, abang2 and adik2 blogger ( err...ader ker adik??) juin reunion and gathering bulan 10 neh. Ini 'details'nyer...


23 Oktober 2011, Ahad
Dari jam 2pm - 7pm
Bertempat di rumah kakcik Seroja, Taman Kencana, Kuala Lumpur
Konsep: Pot luck 
 
     Mama dah 'bookmark' kalender beliau untuk sesama hadir kat gathering tuh. Mama saya neh memang suka dan gemar menghadiri gathering dan reunion. Jumpa kawan2 kata beliau. Saya neh tak penah juin so rasanyer this is the 1st time juin masa sy kat luar dah neh. Masa kat dalam saya pon dah lupalah. Dulu2, masa saya lom jadi, Mama saya juin gath ngan Uncle Mazidul. Nak baca bole zooomm zupp zap kat SINI.

     Masa bulan posa 2010 (b4 jumpa Uncle Dul tuh), mama ada juin Iftar Bloggers kat PAS. Mama tak buat entri psl...errr...sy pon tatau pasal aper. Tapi, boley tgk picsnyer kat FB Mama (jgn. lupa add Mama n Abah sy yea?)

     Hos blogger's gathering kali ini ialah Aunty Kakcik Seroja . Kalo rasa2 lapang arituh, leh register kedatangan kat entri tuh. Mama dah penah jmpa Aunty neh masa kat Ice Room. Aunty n Uncle sangat ramah and Uncle datang borak2 ngan Abah. Yerla, masa tuh Mama tak kenal sesapa sangat. Nasib baik Aunty datang tegur. Saya pon x sabar nak jumpa Aunty baik neh...hikhikhik..(sory, saya termua plaks..)

     Sebenarnyer, idea nak wat gath neh adalah idea Uncle DaddyZiyyad. More info gaks leh cekidaut kat sana. Uncle neh plaks seorang doktor n mempunyai 2 org hero; Ziyyad n Zayyan. Saya tak sabar nak jumpa kawan2 saya yang berdua neh.

     Buurrppppss... opppsss.. itu bunyi saya lapar tau bukan tenyang. Jadi, Mama kener stop taip dululah pasal nak kener bf saya kan? Jadiknyer, jangan lupa baca entri2 jemputan neh semer n lapangkanlah diri yer? Wasallam... 

Yang benar,

Adik Iffah

26 comments:

E-na Lovely Kitchen said...

bb iffah dh pandai berblog ye...meriahnya gather2 rakan2 blogger..

akuzle said...

e-na: melentur buluh neh. insyaallah! kasi gempaq itu gath.

haslina said...

pernah join nuffnang event sahaja klu jumpa blogger.
erm, klu free nanti teringin juga nak join gathering tu.
insyallah.

Papa Mifz said...

x ponah lg jumpo blogger2 yg lain...huhu

akuzle said...

haslina: ic so nnti free2kanlah diri. teringin nk jmpa akak.

Papa Mifz: so inilah masanya..jom3..eheheh

misya said...

wah ccumelnyer dia,salam ziarah folow terus

akuzle said...

misya: tengkiu2...

Mamasya said...

Assalamualaikum

Tahniah dpt baby...comeiii!

akuzle said...

Mamasya: waalaikumussalam wbt..tqvm

kakcik said...

Tomelnya adik Iffah. Nanti datang jumpa dengan aunty, aunty nak dokong dia, jangan nangis tau. :)

akuzle said...

kakcik: Adik Iffah pesan, bole sajer. asal dukung gerenti x nangis...eheheh

Mama Kembar 3 said...

geramnya tgk bb iffah yg tembam nih, rasa nak cubit cubit pipi tu hehe

akuzle said...

Mama Kembar 3: Adik Iffah ckp dier tanak cubit. tium bulehlah....ehhehe

kak ina kl said...

salam ayu..wah dah botak ek si rina ni ek..akak sajer panggil rina..
anak kamu tak leh biarkan camtu..pengsan kamu nanti..kamu tak nak cuba masukkan buai ker?

akuzle said...

k ina kl: bole ajer panggey rina. abah dier pon kdg2 panggey nama tuh. kalo boleh x nk ajar dlu, kak. takot nnti sebok x der buai buat pe'el lg. ingat nk beli yg mcm bakul n bole jd seat keta tuh. all in 1, save bajet, kak...ehheheh

madammondoq said...

ala comeynya!! eh.. bestnya ada gather2!!!

wahida said...

comel nya dia!!!

dayu_myself said...

comelnya dia...
cam nak picit je pipi dia tu..
ngeee..^__^

akuzle said...

madammondoq: mohler juin.

wahida: comey mcm saper eh? ehehhe...

dayu_myself: jgn cubit. sium lagik besh..hikhikhik

sW33tdARLiNG said...

kecik2 dah pandai blogging yaaaa.... hehehehe

akuzle said...

sweet darling: didikan dr awal neh. nnti aderlaa pewaris sy...eheheheh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

comelnye baby..
selama berblog..x pernah lg jumpa kwn2 blogger..

JMR said...

haluu dik iffah..:-)
awk ni cute le..hehehe

eLLy said...

alololo tomeynye si iffah nie ...

klu nak glamor auntie panggil
iffah raziah boleh :p

akuzle said...

Lily@MummyQistina: tak teringin nk jmpa?...;-))

JMR: Adik Iffah kata ,"hi! nak kenalan ker?"

Elly: A.I kata,"Tanak nnti Mama marah"....hihiiii

ratusiput said...

alalala pipi dia bkn main seksi memanggil2 utk ditubit2...gomol2 pun sedap ni.comeinye...rajin mama dia pegi gathering.takpe tambah kawan.aunty ciput pun tak pernah lg join mane2 gathering.malu la..tp teringin jugak satu hari nanti :)