GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Monday, September 29, 2014

Pelancaran Restoran Fish N Co. Di Main Place, USJ 12

Ahad minggu lepas, kami dapat jemputan untuk memeriahkan majlis pelancaran menu kanak-kanak di Fish N Co. Main Place, USJ 21.



Menu baru kanak-kanak diperkenalkan sekali dengan pembukaan cawangan ini.

Biasanya kami hanya buat lintas hormat je depan/belakang bangunan Main Place ni. Tempatnya kan hanya bersebelahan Lebuhraya Damansara Puchong. Bebudak ni pun dok tanya bila nak singgah sini sebab nampak tempatnya macam menyeronokkan

Kami sampai memang lambat sikit tapi tengok semua yang hadir baru beratur nak ambil makanan jadi kami dijemput duduk terlebih dahulu. Tapi dah memang sedang elok aktiviti untuk bebudak dah siap jadi depa layanlah dulu.















Memang depa seronok betul hari tu. Kami ibu bapa pun alhamdulillah dapat menikmati makanan yg sedap dan mewah belaka. Mewahlah bagi kami. Meh tengok gambar makanan..









Dua kali aku ambil salmon gril. Memang terbaik. Ikan salmonnya segar. Bila dipanggang/gril begini, kulitnya jadi rangup dan sedap sangat. Sotong celup tepungnya pun lembut takdo keras macam getah walau dah sejuk. Aku rasa ianya kombinasi sotong yg segar dan tepung gorengannya yg dibuat sendiri.

Makanan laut di sini semuanya ada sos tersendiri. Macam ikan salmon gril tu kita kena makan dengan sos lemonnya yg korang nampak dalam mangkuk tu. Tapi sos yg paling aku suka, adalah yang ini..





Ini sos pedasnya. Sos ini sungguh beraroma. Pedas sangat? Taklah. Hanya cukup2. Budak pun boleh makan. Tuang atau cicah, memang sempurna untuk ikan, sotong mahupun ayam. Aku rasa menu ayam gril pun ada.





Ini aja minumannya? Tidak. Kami dihidangkan Mojito (versi halal) dan Candy Crush. Korang cari gambar kat fb Fish N Co. yea? Hihi.. Aku suka botol dia ni.




Our 'big catch' of the day. Pertama kami dapat ' goodie bag' ada kuali. Sayang nak guna weh. Ada juga baucer. Kena ulang pergi nampaknya.






Majalah? Bukan. Ini adalah menu. Harga dalam lingkungan rm8 ke atas untuk sekuali hidangan lengkap. Kuali ye? Tagline depa tu makanan laut dalam kuali. Memang kenyang.

Akhir sekali, terima kasih atas jemputan team Junee Yusof..




The happening team



Dapat juga jumpa balik Ellie Toh dan keluarga, kak Hanny dah keluarga serta berkenalan dengan bloggers mak2 yang lain. Berkembang 'network' u ols.

Bila plaks korang nak g Fish N Co. ni?
posted from Bloggeroid

7 comments:

Kakcik Nur said...

Mana rupa minuman candy crush tu Ayu?

Kakcik tahu game candy crush je... :)

monalita mansor said...

ayat lintas hormat yang tak menahan tu...

JunAina said...

Tak lama lagi nama Ayu akan berada sebaris dengan nama blogger2 hebat.

makcikkantin said...

makcik pon dah beberapa kali buat lintas hormat kat situ...belum singgah je

- zuriey - said...

boleh try nnti ni

Ibu n Abah said...

Ayu
Bagus buat ulasan ttg makanan di Fish n Co
Boleh kami cuba pula..
Terima kaseh atas ulasan yg diberikan

Hanny Abdullah said...

Not bad jugak makanan kat sini..nanti nak gi abiskan voucher yg ada ni..:)