GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Tuesday, October 19, 2010

MY FIRST CONTEST:Rahsia Terbongkarrrr: Kereta Baruku

     Ini adalah lukisan saya. Mari saya ceritakan kisah di sebalik lukisan ini. Harap anda semua faham dan terhibur hendaknya.



     Errrr... agak blurr? Nanti sy mintak Mama sy upload yang lagik 1....

Mama pesan suh habaq kat anda semua yg Mama terpaksa itamkan jenama kereta tuh kots2 Mama nak wat contest ker....Mama ckp yer bkn sy ckp neh.

     Ini adalah kereta baru mama saya. Umurnya belum sampai sebulan pun. Kelihatan di lukisan saya ini, kami sudah sampai ke kampung halaman Mama saya iaitu di Klate. Kotak2 yang berwarna merah itu merupakan pagar rumah Umi saya iaitu ibu saudara sy yg tersayang. Manakala kotak biru yang mempunyai bahagian2 tajam di atasnya itu pula ialah rumah Umi sy.
     Tompokan2 berwarna biru itu pula adalah awan gemawan yang menutupi bintang2 dan sang rembulan. Bintang2 itu pula boleh dicapai dan dimakan (aduh2, nak! aperlaa yg ko merepek neh?). Kenapakah sy melukis bintang2 itu? Kerana biasanya kami pulang ke kampung pada waktu malam. Mungkin kerana waktu malam cuaca sejuk dan suasana yang tenang menyebabkan Abah sy sgt suka memula dan meneruskan perjalanan pada waktu tersebut.
     Berbalik kpd cerita kereta baru kami ini, anda semua tengoklah betapa kami riang gembira berada di dalamnya. Abah saya memandu sementara saya menonton cd 'Pingu' kegemaran saya bersama Mama. Alangkah indah kenangan itu.
     Itulah sahaja saya nak ceritakan mengenai lukisan sy ini. Agak2 kalau sy jual, adakah orang ingin membelinya? Wallahuaklam...... Yang melukis; Imran Zamir b. Zamri, 5 tahun (sudah berhenti tadika)

Nota Mama:
Lawa gaks lukisan ko neh yer, nak? Sampai timbul ilham Mama nak wat contest. Hebat sungguh paler otakmu. Nanti Mama anto ko ke kelas lukisan eks? Maybe kat One Academy? Eric Leong owh lecturer dier. Hohohohohooh....

     Alhamdulillah! Aku rasa dah sampai masanyer aku nak menghargai korang neh sebagai pembaca setia blog aku neh. Syarat2nyer amat mudah, korang baca kt bawah neh. Tak yah nk pk mender2 merepek yea?

Apa yg perlu korang buat?
1. Teka jer aku beli keter per... Klu dier.... alahai... sinang sgt aih... kalo aku bagi sure korang bole teka senang2 jeks... x bley2.... yg penting korang kener alert sketlah, maybe buat homework siket ngan baca post2 aku yg lepas... tak susah kan?

2. Then, rerajin drop komen kat sini ngan jawapan korang. Sekali try jer seorang ok?

3. Contest ini bermula 19/10/2010 (Selasa) dan berakhir pada birthday aku iaitu 6/11/2010 (Sabtu) iaitu pada hari aku nk g Ujibakat Raja Lawak 5. Kalau ada masa mai bagi sokongan yea? So sorry teriklan melampau japs. Tempoh masa contest ini ialah 19 hari. Btui tak?

4. Jurinya adalah aku sendiri owh. Maybe aku nak kener mintak pendapat hub aku laa coz dier bos aku kan?

5. Cara aku nak cari pemenang? Korang kener teka ngan tepat ikut format ini:
a.) Jenama
b.) Model

6. Begitupun, kalau korang tak dapat teka ngan tepat, aku akan pilih gakslaa memana yang terhampir kan? Dah niat aku byk sebenarnyer. Serampang byk mata tp malas aku nk citer kots2 syarat2 neh meleret. Dah merapu pon sebenarnyer....huhuhuhuhuhu

7. Yang paling penting, kalau korang dipilih sebagai pemenang, mintak jasa baik korang untuk:
a.) tetap merahsiakan jenama keter aku tuh. Kita tau2 sendiri ajerlaa yea?
b.) buat review siket mengenai hadiah itu kat blog korang. Letak gambo 1 sebagai tanda sokongan terhadap hadiah aku itu yea?

8. Hadiahnyerrr.... jeng..jeng...jeng.... tuukkkkk!!! chennnggggg!!!





Tentulah cheese cake home made buatan akak iparku. 3 ORG PENGOMEN/PEMBERI JAWAPAN TERPANTAS DAN PALING BETUL@HAMPIR, AKAN AKU HADIAHKAN KEK KEJU INI SEKETUL SEORANG. Taklaa lumayan hadiahnyer tapi aku nak korang merasa keenakannyer then kalau sedap boleh tempah lagik. ehehhehehe... Jgn lupa aku pon menaja contest Kak Ina KL yang comey tuh yea? errr... dah abeh eks contest dier? takper2....

9. Cara hadiah neh nak sampai? Jangan risau, kiter boleh aturkan perjumpaan. Aku pon teringin nk jumpa blogger2 tegar yg suker dok baca apa yg aku dok ngarot2 neh kat sinik.

Hokeh, aku rasa dah jelas kots semer syarat2 tuh... appa tunggu lagik deyyyy!!! Kasi komen eh.....tuh pon kalo berani....ahahahahha...cabar neh cabar weh.....

  

19 comments:

lydzar said...

alamak susah nya nk teka...klue sket la kak :)

gnesop.com said...

wah.. ada kontes.. best kek tu :)

agak2 kereta proton persona kot :)

akuzle said...

lydzar: alahmak, bpe kerat sgt keta2 baru kt msia neh dik oiiii... kalo akak bagik klu terus Lydzar boleh jwb... x mencbr aih.... ehehhehehe

sop: penyertaan pertama.... tqvm

Azrul Hisham said...

saya teka jugak la...

kereta perodua myvi

shidasyakirin said...

yummy sedapnya kek :)
teka jerlah ek..

proton saga BLM

deqlis said...

nyum3x...cheese cake lagikk...
huhu..nk teka mcm fening lalat nk pk..

nnti jap nk p..masa pjg lagik kan kak?? eceh eceh eceh...:-)

akuzle said...

azrul: penyertaan kedua... tq 4 ur participation

syida: calon ketiga... tq coz sudi mencoba...

deqlis: mmg... lmbt lg... jgn last2 geget jari udah aih....

syahirul said...

kereta.. erm... ape eh...

rasanya PERODUA MYVI 1.3 le.. mcm kete saya.. gyahahhaha~

kak ina kl said...

salam..akak dah N3 pasal blog kamu.

akak nak teka gak ni..myvi merah ..

akuzle said...

syahirul: ini tekaan ala2 "welcome to the club" neh... good try, my bro... penyertaan ke-4

k ina : ini plaks ala2 tekaan secara berjemaah yea? nice try also, kak... penyertaan ke-5... hangat gaks contest neh yea?

Sharinginfoz said...

not bad lukisan

anyss said...

Salam,
Alamak!!!!!!!!!
Hadiahnya memang mengujakan!
OOooohhh daku peminat cheese kek tegar...tolonglah!

akuzle said...

sharinginfoz: tuhlaaa... kire kiter tgk pahamlaa kan cerita di sebaliknyer....

anyss: haiyah! jgn dok terliur ajer...kasi teka ah....hhuhuhuuhuh

Zikri Husaini said...

sedapnya tengok kek tuh...

akuzle said...

zikri: jgn terliur2 ajer, kasi teka ah...mana tau cheese cake itu menjd milikmu??

imanmom said...

salam,sedap cheesecake tu
nak cuba teka
perodua myvi

nadiah said...

salam cikgu,
kerana sedap cheesecake tu saya teka ya

perodua myvi

cikanna said...

salam,sedapnya cheesekek tu..
saya teka ya

proton inspira

akuzle said...

imanmom: penyertaan ke-6.... tq, ibu iman krn mencuba.....

nadiah: ke-7... mmg sedap tuh, skali mkn dok terbyg2...eheheh

cikana: calon ke-8... wuuuu!! hebat tuh keta tuh.....