GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Monday, December 3, 2012

Ku Tahu...

     .... yang aku nak kena tulis macam2. Orang tak suruh tapi kena ada rasa tanggungjawab pada blog sendiri. Susah juga nak kena disiplinkan diri dan mood untuk taip 1 entri sehari. Yang penting berusaha!!
     Nak mula balik, aku senaraikan apa yang aku rasa nak tulis nanti sebagai panduan supaya tak lupa...

1. Menikmati Cendol Behrang ( kat  blog 'dapo' ).

2. Menikmati menu di Secret Recipe bersama Kak Azian Elias, Darling Pya n Chef Ciju. Babs jumpa depa semer dah updet pada entri lepas tapi yang ini versi fokus kat makanan plaks  ( kat 'dapo' gaks).

3.   Gathering kat umah Pak Ngah Hamzah Al-Lavendari.

4. Pengalaman pertama ke Langkawi ( kalo rajin buat 2-3 siri ).

5. Jelajah Johor 2012.

6. Bengkel/Kursus Penulisan Cerpen Remaja Anjuran Kavyan.

     Harap2 mampu disiapkan nanti walaupun mungkin sudah basi. Korang kompom tak kisah punyo kan3?...ehehehhee 

 
 Tetiba terpikir nak 'memanfaatkan' gambo2 yang orang dok tag2 aku kat pesbuk. Dari dok 'ssebek' tanpa guna, baik aku manipulasikan...errrr...
  
 

18 comments:

Daddy Ziyyad said...

kah kah kah..

ada 6 homework terbengkalai..

sila siapkan segera!!! :P

ni cuti sekolah, boleh siap tu semua entri2 terbengkalai ni..hihihi

zino said...

bila mood tengah naik tulis dua tiga entri sekali sechedule penerbitan nya hehe

citarasa rinduan said...

kalau tak mau kena sebat punggung dengan rotan (sial baca ala2 guru beso)

sila buat kerja sekolah dengan cepat

lari!!!

Kakzakie said...

Alahai cikgu... cuti sekolah homework banyak tak siap tu..

Terima kasih sudi menjadi teman berbual dan bergurau dalam sedikit peluang yg ada. Kejap dlm ingatan dan kasih terpahat indah.

atuk said...

Assalamualaikum Ayu

kalau anak murid tak siapkan kerja sekolah...cikgu akan marah

tapi ..cikgu yg tak siap kerja...siapa berani marah...he he


saya tunggu n3 tu...

teratak hati said...

Banyaknya list tuk entry..dh trtunggak tk tau nk mula kat mane kan..

Hanis Azla said...

takpe ayu.. cuti sekolah ada sebulan lagi.. he..he.. boleh ambil masa untuk siapkan entry2 tu semua..

Ros said...

ayu...banyaknya assigment...

akak ni menyelongkar ke blog orang..baca..ada dpt ilmu sambil senyum simpul kekadang ketawa bagai digeletek..tapi akak pun tak tahu ngapa susah sangat nak menulis di blog sendiri...emm...ni kena ikut petua ayu ni...senaraikn crita dulu..

selamat menulis ayu...

JunAina said...

Panggil guru besau check homework!

Nur-nba said...

Salam.. Kak Ayu, banyaknya homework akak..

Pelan2 buat ye, takpe cuti sek pun ada lagi sebulan.. Tak sabar nak baca karangan akak. Mesti best sebab baru balik dari Bengkel Penulisan Cerpen.. Nur suka membaca.. Nanti karang panjang2 tau.. :)

Mas Zull said...

assalamualaikum ayu...menarik semuanya ada..;)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

as-salam sis :)


masih ingat sy tak..kita jumpa ms gathering kt umah cmg haritu


sy pon bnyk 'homework' terbengkalai nih hihi..ingt sy sorang je lmbt nk hapdet psl gathering ni rupanya sis pong sama..ok geng ekeke

azieazah said...

Cepat siapkan. Senang cikgu nak kasi markah!

@cu SaYaNg said...

banyak nye keje sekolah cikgu!

Maiyah said...

x tahu nk update ape dah skrg ni, dah x msuk lg nk cite apapun :)

citarasa rinduan said...

kak.. nak nangissss

ayu taip salah


maaf.. (kak taukan y mana typo tu?)

mama ju, said...

Wah ramai rupanya cikgu beso kat sini!
Teruskan menulis.
Dah baca dah yg bawah2 tu, lawaklah..

Iyla Cantek said...

Salam..jemput ke blog sy..

http://iylacantek.blogspot.com/

TQ