GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Thursday, October 27, 2011

Gimik Konvoi 'Misteri Jalan Lama'

     Memula tengok tajuk, dok terpikir; another malay-ghost movie?? Tapi, b4 'menerjah' ke event neh, haruslah ber'homework' duluh kan? So barulah tau citer psl aper. Sinopsis? Kasi gugel senirik eh pasal aku malas nk taip bebyk.Alalalal...jgn majuk eh. Meh sinik nak 'spoonfeed' sket. Kat FB ado page dior. Sket2 boley kasik. Ado 2 beradik nok balik kampung ker aper. Sampai ke sebatang jalan lama then 'terlontar' ke alam lain. Itu ajer yg leh aku kasi sket2 citer psl aper. Antara pelakon2nyer adalah Hans Isaac, Que Haidar(aku minat mamat neh), Liyana Jasmay, Vanidah Imran, Nasir Bilal Khan(pon aku minat), Marion Counter (ker Caunter ejaan dier) dan ramai lagik. Kat t-shirt pree neh aku nampak Namron n Ho Yuhang tapi kurang jelas depa tuh pelakon ker tenaga produksi. Ado Sari Yanti gaks. 2 orang tuh pon aku minat pasal depa kreatif n idea depa lain dari yang lain. Sari Yanti plaks memang suci bersih takder kontrobersi melainkan yg saja2 dibikin utk beliau. Macam tak cayer plaks hub dier tuh kawan skola Cik Abe aku dulu tapi dier dh tak ingat kots.

     Enuff babling, petang tadi sempena menyambut Deepabali , aku ngajak Cik Abe, A.I n A.I serta 2 bloggers Mia n Ijam g serbu satu event. Trimas to Bro Framestone atas 'jeritan' beliau di FB lantas 'terjemputlah' aku ke sini. Kalo sesaja aku nak ke Tasik Titiwangsa tuh idokler. Tasik Shah Alam pon 2-3 tahun skali baru jejak. Tujuannyer memeriahkan gimik konvoi filem neh. Bermula kul 2.00 ptg, miker2 yg terlibat termasuk jurugambar sekalian mula berkonvoi dari Astro ke terowong SMART dan seterusnyer ke Tasik Titiwangsa neh. SMART merupakan salah satu penaja selain dari ...aper lagik eks? Geng konvoi tuh dari Keicarmania.com. Korang tau depa? Silalah terjah ke umah depa.

     Katanyer ramai retis nak mai termasuk pengarah ae Afdlin Shauki tapi yang aku nampak Liyana Jasmay n beberapa retis popular drama ajer. Tapi yang buat persembahan aderler beberapa retis yg korang musti minat punyos...jeng..jeng... Antaranyer....

 Atoiii!! So sorry tersengaja letak gambo blogger retis neh dlu...kuikuikuikui



Faiz eh namo ae? Aku neh tak tgk 'Idola Kecil' tapi arituh tertengok beliau neh muncul di MHI. Sora besh, matang n sopan orangnyer.

Ramei kan yg minat Liyana Jasmay neh. Bersama big bos 'Tayangan Unggul', Miz Gayatri Su-lin Pillai.

Sesi lawan2 menari dari bebudak Istana Budaya.

 Sori yer terkuar lagik gmbo blogger retis ngan peminatnyer...kuikuikuikui...jgn mare eh, Man? g odisen Raja Lawak pada musim yg sama.


Sedap sora Najwa Latif live. Tinggi gaks orangnyer. Salam ngan si Mia siap cium tangan lagik..Bagus2, dik.

   Selain dari tuh, ader ramai lagik retis yang ado seperti Kozae (ex-One Nation Emcee) <<< den minat depa neh, Afiq 'Idola Kecil', Azrul Raja Lawak  dan lelain lagik.

     Liyana Jasmay tuh awal2 lagik dah sampai dan selepas perasmian, beliau terus meminta diri. Retis2 glemer lain sehingga kul 6.30 ptg iaitu waktu kitorang balik still tak sampai2. Tataulah kots depa tiba selepas tuh pasalnyer event neh sampai kul 7 malam. Dah semakin lewat, semakin ramailah orang datang. Depa tuh nak eksersais n juga bawak famili jln2 ari cuti. Elok ader event neh. Jwb2 soklan dapatlah ini....

Alhamdulillah!!

     Hati tambah senang tengok foto ini.....

Alhamdulillah juga dapat bwk depa jenjalan pd hari Deepabali even ujan lebat sungguh tp nasib baik kejap ajer n Abah depa koje 1/2 day. Permata hati Mama....mwah3!!

16 comments:

shila said...

bagus2....rajimnya berjalan2...siap bawa baby comei lagi. Bila akak naik sekolah? lama bebenor cutinya...hahaa

kakcik said...

Seronoknya dapat cenderahati. :)

- zuriey - said...

konvoi tu sebab nak buat gimik jela ye..comelnya anak kecik akak tu.

Kakzakie said...

Wah.. dapat pillow kuning. Mesti abang yg seronok sebab adik belum pandai nak berebut lagi...

kasihibu said...

seronok dapat berjalan bersama keluarga
baby tu memang duk diam
isshhh...memang geramlah anak dara sya tengok baby

madammondoq said...

pelakon die best2.. macam best je citer ni?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye dapat jumpa ramai retis.. ;)

AzeedA said...

assalamualaikom ayu akuzle :)

akak minat si Q tu juge.. muke chomel suare mancho!
ai folo yu yeeeeeee

makdara TERdiva said...

rajin btul dia jenjalan :)

@cu SaYaNg said...

nyenyak la tido ek dah dapat bantal kuning tu

Papa Mifz said...

minat gak kat liyana jasmine tuh...:) minat lakonan nye..:)

apak cikidong said...

bestnyeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Anaa said...

wah jenjalan jumpa retis ke awak? ..ngaper tak bergambo ngan liyana jasmay tu.. dia sweet kan..

haslina said...

bagus jalan2 satu keluarga.
;))

NaMi said...

ayooo tak tahu siap mantion nama saya lagi .. malu saya tau hahahah ...

Wan85 said...

http://wanwidget.com
wahhhh, bergambar ngan artis tuh