GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Wednesday, October 12, 2011

Sudah Dua Bulan

     Alhamdulillah! Semalam Adik Iffah sudah genap 2 bulan. Cepat ker lambat? Sedang2 saja kots. Dah dua bulan kenerlaaa cucuk plaks kan? 

     Kalo check masa A.I dalam perut arituh kat KK Seksyen 19, A.I dah kuar neh kener g klinik panel Abah dierlaa plaks. Bukannyer aper, kots nak melayan cucuk kat sana, maunyer Abah A.I neh tak g kejer. Tak kejer means kurenglah cuti. Biasanyer cuti tahunan, Abah A.I kumpul then bole apply byk2 buat balik kampung. Kalo orang Kementerian Kesihatan nak bagi ganti masa kita yang senang2 terbuang nunggu giliran tuh ngan duit takperler gaks. Neh, dahlaa penat2 nunggu. Masuk dalam bilik kener marah or perli2 plaks, lagik sakit ati kan?

     Hokeh, kurangkan bergaduh n membebel utk elakkan sakit hati so g laaa klinik panel tuh. Masa timbang..alahai, A.I bole ngengada manja nk nangis plaks. Beratnyer tak byk naik kalo nak banding dari baru lahir sampai ke sebulan arituh. 5.5kg. Masa sebulan arituh 5kg. Takperler, Dik Iffah...asal A.I cihat, nak menyusu, berak ok and senyum2 sokmo, Mama n Abah bersyukur dah. Alhamdulillah.

Lapo ker jelir2 neh?


     Masa b4 cucuk tuh, macam dah tau nak rasa sakit, dier nangis sket. Dah masuk jarum, enough said...waaaa..waaa...japs.. dah jarum kuar, senyap macam orang petik suis ajer. Alahh... x berbaloi nangis kan?..ehehhehe..Pastuh A.I sambung senyum2, usha2 orang lalu-lalang and kegemarannyer tengok lampu. Biasanyer ada baby lepas cucuk demam kan? Setakat arineh, alhamdulillah! A.I ok lagik. Elok ajer tito neh. Lom mandi...huhuhuuh.

     Adik Iffah, Mama dan Abah selalu doakan agar Adik dan Abang sejahtera dan sihat, dapat menyayangi Abah dan Mama sepertimana Abah dan Mama menyayangi korang berdua. Jadilah anak yang soleh dan solehah, wahai Adik Iffah Zukrina dan Abang Imran Zamir.
A.I berumur 61 hari.

Macam mengaji plaks Abang Imran neh. Raya kedua 1432 yg lepas.



16 comments:

haslina said...

Alhamdulilah da 2 bulan. Yang penting sihat.
;))

p/s baby Haqeem belum memang sudah tidak pakai sarung tangan.
Pastikan kukunya sentiasa pendek.

kasihibu said...

sedapnya bau baby...
tp masa ni diorang tido tido je kan?
buat geram nak kacau je

akuzle said...

haslina: alhamdulillah! AI neh pon x pakai. tp, mlm td kuar umah saja jer pakai takot sejuk. kuku dier pon slalu pendek.

kasihibu: heheheh... masa tito slalu dok telek2 n renung2 dier ajer...

lydzar said...

saya pon tak sanggup nk tunggu kt KK..prefer pegi klinik panel aje lah, walopon dia check tak detail mana..asal cucuk je

ainnoraini said...

dah lame tak de baby ni..semua dah besar2kann...
tibe2 mcm teringin la pulak...

akuzle said...

Lydzar: KK tuh check btui2 pon bkn dier nk wat aper. 'sekadar rujukan' katonyer...hampehzz!!

ainnoraini: mungkin sudah sampai masanyer?..good luckk..ehehheh

noor said...

tq singgah blog saya...alhamdulillah sihat baby kan dh 2 bulan usianya

azieazah said...

Comel...! Rasa nak cubit jer pipi diaaaa...

Lama dah takda baby.

kak ina kl said...

sekejap ajer masa berlalu kan..lagi sebulan kamu naik kerja..mesti berat nak tinggalkan baby girl ni kan.
udang cucuk nanas tu klu nak diikutkan rasa dia kurang..tapi sbb kreatif dia boleh menang.

cindyrina said...

tembam and adorable baby tu

KiD said...

comel adik iffah.. semoga sihat sokmo!! :)

dayu_myself said...

alhmdulillah.....dah 2 bln dah ae..cpt je mse brllu...
x lme lgi dah nk bsr dah tu..^__^

Dee said...

cepat nya masa berlalu kan..comel betul dia..

akuzle said...

noor: sy tertawan ngan bunga kantan awk tuh..sweet sungguh..ehehe..tq gaks coz melawat balas..

azieazah: insyaallah! akhir bulan neh Adik Iffah jmpa aunty yea? nak baby? kasi bikin eh?...ehehe

k ina kl: hai, mmg berat sgt, kak. seb baek seminggu ajer. thn depan tuh dh mmg terpaksalah. kreatif eks mcm tuh? hehehe...

cindyrina: tqvm. stop by lah selalu...eheheh

kid: amin3!!

dayu_myself: hehehhe.. pejam celik, dh pon remaja mcm awk. sure rindu bau baby dier nnti.

dee: alhamdulillah!!

nyanyisunyi said...

cutenya....tk lama lagi pandai merayap dn meranggkak..jenuhlah ibu dia..

akuzle said...

nyanyisunyi: tuhlaaa... mudah2an diberi kekuatan, kesihatan n kesabaran nk menghadapinyer...eheehheh