GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Saturday, October 8, 2011

Poncho

     Sejak 2, 3 menjak neh memang aku suker benau cuci2 servis mato kat blog2 yang jual bebarang online neh. Nak kata selamat poket, idak juger. Pasal dulu aku try2 dok beli2 then biler barang dah sampai rasa sonot plaks. Pastuh bli lagik dan lagik sampe over bajet jelita sket. Tapi now dah bole kontrol pasal..aderlaaa sebabnyer kan? 
     Geram gaks nengok bebarang tuh terutamanyer electric breast pump, storage box, liner utk simpan ebm n memacamlah. Lupa plaks nak sobut semuanyer. Nak beli semer?? Niat di hatilah tapi kener ikut poket keutamaan dululah. Buat permulaan, nursing helper lah. 1 barang yang aku rasa sesak sangat nak kener guna adalaahhhh....

Ini aku sambau kat website Fabulous Mum. Nak tengok yg lelain klik2 ah kat url tuh. Dkt Sarakids and Lunatots pon ado.

     Ader banyak gaks range kat sana. Ader yang rega rm35 tapi aku nampak kecik sket so aku amek yang rm39 neh.

Tengok rupa dier. Ala2 selendang kan?
Eloklaa bole muat utk aku yang 'comey' neh.

     Jadinyer, lepas neh kalo g jenjalan n masa tuh Dik Iffah lapo, takyah abahnyer suruh syuh2 g tempat tersorok dek kerana taknak tercekci plaks aku masa bf Dik Iffah. Bole sarung mender neh n bole bf ngan aman. Selain berfungsi sebagai nursing poncho, bole gaks jadi cover masa dok bilik yg ekonnyer mengeget tulang. Tapikan, arituh aku try 'kurung' Dik Iffah dalam neh, minah neh macam meronta2 plaks. Pasainyer dier rimas kalo bertutup bagai macam tuh. Dier nak free n cool air. Cemana tuh, nak oi??

Teaser jer neh...ehehehheh....



   

12 comments:

kak ina kl said...

baby mana yang suka duk bawah kain kan..rimas..tapi mungkin lelama dia ok kot..

anak akak daus,yana, ira dan imran semua hisap puting..yana, daus dan imran ok ajer..ira ajer gigi tak tersusun tu pun bukan sebab puting kan..sebab ada keturunan ayah dia gigi camtu.kalau pakai pengikat gigi tu cunlah kan

akuzle said...

k ina kl: yerlaa, kak. kiter pon x ske dikurung mcm tuh kan? inikan plaks baby. dik ira tuh nnti pakai braces yg kaler2 laaa plaks, kak. pesen bebudak skarangg...ehhehehe

haslina said...

tak pernah guna. lagipun mmg klu outing buat susu botol je.

mungkin kalau sudah selalu guna nanti mungkin sudah ok agaknya kan.

sekamar rindu said...

salam...

membeli di internet ni boleh..cuma lebih berhati2 risau kalau2 ada penipuan saja..

akuzle said...

haslina: sy pom takat neh lom panh guna. letak jer dlm henbeg. yer, mender neh nk kne biasakan ajer.

sekamar rindu: salam.. btui, kne hati2. tp, so far alhamdulillah. semernyer ok.

kak zmah said...

beli online jimat...masa

akuzle said...

k zmah: btui. kdg2 pom bole jimat duit psl kalo direct g pasaraya, mata pon nakal nk bli mcm2..ehhehe

wahida said...

percaya tak, saya tak pernah beli online...hehe...

rasp said...

mmg sesuai buat cover gitu kan...
cuma tu lahhhh kesian kat anak2 yg di bf tu je...nampak cam rimas kalo 'terperuk' kat dlm tu kan...

akuzle said...

wahida: psl awk suker jenjln then beli kan? hehehhe...

rasp: btui. mmg dier rimas.sy pon baru try neh, rasa kekok gaks psl biler dier dh x selesa, kita kalut2. ditambah lagik time susu terpancut..huhuu...lelama oklaa kots..

apak cikidong said...

mama cikidong dah beli satu.... senang ada kelambu kat badan haha!

akuzle said...

apak cikidong: jgn apak yg nompang sekaki udahlaa yea? hehehhe