GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Thursday, May 10, 2012

Jawab Soal Selidik, Kumpul Mata dan Tebus Baucer

     Dah lama aku nak tulis dan kongsi pasal soal selidik neh tapi aku nak tunggu dulu sampai aku dapat hasilnya. Kalau tak betul, mana boleh kongsi kan?
     Korang penah dengar MySurvey tak? Aku dapat tau dari iklan. Aku klik jer iklan kat Gmail rasanya. Tengok 'tagline' macam best. Jadi cubalah daftar. Korang klik kat sini dan ini akan keluar... 


     Tapi ini akaun akulah. Korang boleh daftar dulu.

     Kalau kita refer kawan, jangan lupa minta kawan tuh isi bahagian 'refer a friend' tuh. Nanti kawan yang meng'refer' dapat 50 mata pree.
     Ganjaran dier takderler duit ribu riban macam buat 'sponsored post' or 'advertorial'; sekadar baucer KFC, Pizzahut dan Ayamas berharga RM10 ajer tapi oklaa dari jawab soal selidik percuma kan? Errr.. baucer Jusco dan Isetan (kalau tak silap) pon ada juga.
     Mata minimum nak tebus baucer neh semer adalah 250. Macam banyak kan? Susah nak dapt? Tak juga kalau nilai 1 soal selidik tuh 100 ke 200 mata. Terpulang pada depalaa kan? Tapi, tinggi mata ganjaran, agak lama juga masa yang diperlukan iaitu dalam 15-20 minit. Kesabaran, bebs!
     Takat neh aku baru tebus 2 baucer. KFC n McD....





Baucernya dihantar dalam sampul beserta surat penghargaan. Tapi, depa pakai poslaju serahan tingkap. Kena amek ikut tingkaplaa yea?

     Aku baru menebus baucer ketiga dan mungkin nak g amek ari Jumaat neh. Alhamdulillah!

     Kalau ader soal selidik untuk korang jawab, depa akan maklumkan menerusi email.

     Aper lagi weh. G ler daftar. Jangan lupa masuk nama aku 'Ayu Che Mat' kat tempat orang yang meng'refer' nooo...

Selamat Hari Khamis!!


 

6 comments:

Nurul Akmal said...

Wah boleh cuba nih... :-)

kakcik said...

Assalamu'alaikum Ayu.

kakcik ni kalau ambil masa yang lama nak jawab survey tu, memang kesabarannya kureng. :)

@cu SaYaNg said...

menarik...nak kena cari masa untuk isi servey tu :)

Papa Mifz said...

wah...rezeki kan...

KhaiRin : anies said...

tggu akk dpt baucar lain utk blanja sy plak hehehe

THE LEKAT LEKIT STORY said...

best jugak ni.. dari xde buat apa2 ada jugak yg masyuk walau voucher pun rezeki juga tu kan??