GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Sunday, July 25, 2010

Gerammmm!!!!

     Aku pelanggan postpaid Digi dari tahun 2001. Setia kan? Dari line dier dok bengong2 lagik smpailaa dier dok ada line tenet skang neh, aku masih di sini. Bukan aper, no yg depa bagi aku dulu mmg shantek n sinang gua nak  ingat padahal aku tak pilih pon. Lagipon, Digi Postpaid ader point. Singgit satu point kots so aku dok ngumpul2laa. So far, aku dh redeem 3 henpon kots pakai points yg ditukar kepada voucer. Not bad kan? Dulu lagik besh, voucher dier sampai rm1000 so bolehler redeem henpon yg best2 siket. Tp mender tuh tak lama. Maybe tarakkk untung so Digi limitkan sampai rm120 jer kots. Byk pengurangan kan? Ok, takper, aku masih setia.

     Tahun neh, dptlaa lagi aku voucher rm120 tuh. Menatang tuh expired 31 July. Tadi aku g Digi Specialise Centre kt JJ Bkt. Raja. Nak me'reedeem' lah neh kununnyer. Kebetulan aku nk pakai pen drive n bole plaks di'reedem' mender tuh. Save laa dlm rm48. Belennyer bolelaa aku sambau henpon memurah utk bday hubku terchenta. Hub aku pon excitedlaa coz yg mahal2 dier tak ndak, cian kt aku nk menambah duit kan? Dah siap bwk kuar duit utk tambah, dlm 16-17 hengget kots tulonglaa kira coz aku x reti nk congak2 ...... Pen drive plaks aku dh siap bwk kuar dr kotak dier n plastiknyer dh ku renyuk2, nsb baek lom campak dlm tong sampah. Dh letak dlm henbeg aku dah.....

     Tetiba salesperson kt situ ckp," Takleh redeemlaa, kak. Kener cop kat centre dier lah". Di saat itu kurasa mau potong line Digi tuh dan2 gaks. Berubahlaaa air muka aku laki bini. Org tuh ckp coz dh lebey sebulan. Sbnrnyer, pihak Digi yg pos voucher tuh lambat. Siap ader notification kata mmg due dier dilanjutkan sampai akhir bulan neh. Dua kali bebudak kt kedai tuh call dier, tp centre ckp depa tak update.... Korang rasa aku neh ker yg tak bertimbangrasa dan penyabar?? Cheiisssss......

     Terhegeh2 laa aku bukak henbeg blk, letak pendrive tuh leklok dlm plastik n kotak dier. Kulihat hub ameklaa blk duit rm17 tuh msk wallet dier... itu yg aku tak tahan, cian hub aku. Aku tak salahkan specialise centre tuh coz bkn salah depa tp salah Digi Hq lorrr... Cheeiisssss lagikkk....Depa kt specialise tuh pon lyn kitorg ngan baik, depa paham yg kitorg malu kt depa. Siap abg tuh mcm ala2 pujuklaaa... "Kak, tak aper. Centre kt SACC Mall ader. Nanti esok kakak g saner, kasi chop. Lepas itu, kakak kasi tau itu amoi dekat sana, apa yg jd. Nanti dia bole kasi call sama saya". Tengkiu2.... Nasib baik...nasib baik....

     So, inilah perasaan aku kt Digi now.... patut tak?? Sorrylah Digi, ko ngecewakan aku!


5 comments:

hiro said...

digi kampus mantap..ahha

akuzle said...

hiro: itu servis line dier, dik... neh psl voucher....hmmmm

Affan Ruslan said...

nice pic to express message. hehe.
biasalah tu, kadang2 kompeni besar2 pun blh miscommunicate.

... said...

service dg mmg kureng sket sesetengh tmpt..tukar ajer line tu..hahahah

akuzle said...

affan: tuhlaaa, dlm word siket punyer pjg explanation dier kan? letak jer gambau 1, x smpi seminit ureng dh phm....

...: tukar line? aiseh, sme lain suda ader maa....hwehwhehwhe