GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Saturday, July 10, 2010

The Ring.

     Citer neh bukan citer baru. Dah agak lama... tahun 2002. Masa tuh lom nikah. Ngah 'hebat' bercintan cintun tuh...Ewah2... playerlah kunun.

     Aku neh kan ker suker layan movie2 lama kat TV2. Sebabnyer, meskipun selalu juga diulang tayang tapi jaraknyer tak derlaa dekat2 macam TV3 tuh. Jangan saman aku yea Media Prima. Pandangan ikhlas sebagai penonton neh. Movie kat TV2 neh setart Rabu malam. Khamis malam x der kots. Pastuh Jumaat setart balik 'membawak' ke Sabtu malam (malam minggu tuh suda pasti) then hARI Ahad. Tapi yang hari Ahad aku tak penah tgk pasal bangun lambat even dier setart kul 4.30 ptg. Biasernyer kes lupalah...macam Ahad lepas citer 'Pink Panther' yang si Steve Martin (kots nama dier) tuh jadik spy. Nanti2 dier ulang tayang hopefully dpt tgk. Pjg plaks intro neh. Cheissss!!
     Tengok plot dier memang sangat menarik. Tengokler penulisnyer saper, org Jepun kan? Memang detail habeh. Memula tengok dier dok putaq2 belit2 sampai rasa macam naik sewel gaks macam watak2 dalam citer tuh. Tapi, yang dok putaq2 cari klu2 tuh laa yang membuatkan kiter asyik then dok melongo jeks depan tv tak berganjak2 even dah rasa nak terkucil bagai. Syioklah penangan 'cincin' neh. Genre?? Serammmm...meremang aihhh....

     Citer neh pasal sorg budak fompuan yg dpt 1 tape pelik biler dier g satu motel lama. Erhhh..btui kaa tuh pasal aku termiss yang memula citer... lepas tuh budak fompuan tuh mati then makcik dier (sebagai hero dlm citer neh) dok merungkai sesatu misteri dan petunjuk dalam pita video tuh. Memang saspenslaa lepas 1-1 mender tuh dpt diselesaikan. 

     Tapikan.... yg buat aku tak pueh ati tuh pasal ending dier lah.... Ok, memula dok menghayati benau terutamanya biler hero tuh jumpa mayat budak tuh dlm perigi, siap boleh imagine lagik kalo jatuh dalam perigi then perigi tuh ditutup. Tinggalla kiter sorang2 dalam air, gelap dan sorg2 sambil nunggu mati. Baper lama? 7 hariii....Heiiiii.... korang boleh imagine??

     Ending dier.... heiiii.... geram2.... memang tak pueh hati psl takder jln penyelesaian...mcm dier nk ckp,'bad side wins'..... ker ader kesinambungan eh??.... per2hal, korang bacalaa sini.

  Haa....serammm dak? Tak saspenslah pasal dh nk dekat Subuh...hehehehheheh...

Eh2.... memang ader 'The Ring Two' lah. Refer here . Hopefully nanti ader sekuel kedua neh kt TV2 gaks.

     Katanyer ader lagik 'The Ring Three' tahun 2012 nanti. Haii... bilerlaaa nak habeh kalo mcm neh...ehhhehhehe

8 comments:

NiZaM Limited said...

erkk..the Ring..sy ske cite ni. hehe..tak silap name budak hantu tu samara kan..the Ring Two - Samara rasenye tajuknya..tapi sy tak tgk pon..tak teringat plak nk donlod. hehe..no3 nak kluar ke. best gak nih..:)

suhaisweet said...

Visiting here friend, cool blog n n3..nice..Very special brought for u.. Check it out!

lydzar said...

hhihi tak suka tgk citer seram..takoot

Lovely Kitchen said...

tak tgk cite2 seram ni...wat debor je nak bangun pepagi sidai kain, siram pokok..he heee

donnyien said...

ingat cerita baru lord of the ring tadi...hehe

akuzle said...

nizam: btui, samara morgan tp x tau plaks yg TR2 ader nama dier... br teringat citer junior sket dr 'Dark Water' kan? kt wikipedia kata nk kuar 2012 nnti...

suhai: welkam2.. enjoy ur stay here

lydzar: eiii..makan budak...ehehehhe..err, mak budak...ehehhe

e-na: kalo wat kijer subuh2 hari mmg ler... kne plak antu neh asal dr Jepun..ahahaa

donny: x ler.... ehehehheeh

soffya cik bulan said...

tk blh tgk citer ni...sbb jnis tgk sepnuh prsn..rs mcm antu tu nk cekik sy.huhh

akuzle said...

soffya: mmg awk x leh tgk citer antu kots...eheheheh