GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Thursday, December 22, 2011

BELI UNIFORM SEKOLAH CANGGIH

     Malam tadi, setelah berbincang pasal byk mender, kitorang laki bini putuskan kalo bole nak wat semer persiapan sekolah Abang Imran secepat mungkin. Jadi juger kitorang balik kampung tahun neh. Kunun tegar nak balik tahun depan....Tegarlaaa sangat yea?

     Baca kat 'umah' Kakcik yang beliau shopping bebaju sekolah kat Plaza Alam Sentral. Hoh! Dah dekat umah aku. Pastuh dapat tau yang tokey butik Canggih tuh blogger gaks. Pastuh lagik aku penah sampai ke 'umah' beliau so lagik eksaited.

     So, jangan melaluts... jom jengah2...

Sebelum kitorang gebang2, Cik Abe 'interview' Kak Yan duluh. Hoh! 'Overshadow' nampak neh, Bah?....hohoohooh

 Model hampagas...ahahahha... rambang mata aku tgk bebarang kt blakang tuh. comey2... Imran pon dah teringin nak 'menyambau' tapi aku kasi sabaukan...ahahhaa

Kalo nak menderma pon bole...
Hoh! Sungguh memahami 'orang2' Canggih ini.

     Orang kata pakaian sekolah jenama Canggih mahal. Ader gaks yang tanya kat FB, "tak panas ker pasal kain tebal?". Malas nak jwb pasal kalo dah jadi mak pak neh kener pepandailaa pikir2 sendiri kan? Takkan nak suh anak yg empunya baju tuh fikir. Yang penting, masa anak try tuh tanya dier soklan senang,"Selesa tak?" Fakta naper aku milih jenama neh:

1. Buatan Malaysia - produk of KUB

2. Berkualiti


 Kalo tak silap, setiap pembelian melebihi rm200 dpt percuma kad keahlian. Maklumler, shopping dlm keadaan tergesa2. Kodai dah nak tutup.

 Jumlah yang telah dibayar. Untuk 2 set uniform sekolah kebangsaan dan 2 set uniform sekolah agama+2 pasang setokin+ 2 helai singlet+sepasang kasut 'Be First BATA'. Cerita Ceriti ANAA, I hope this can help u 2...Err... hp cokia cap NOKIA nak 'enterprame' gaks...ahahahha

Inilah Kak Yan. Bole hubungi beliau di FB utk 'temujanji' dan layanan best kat sana. Yerler, aku neh maleh nak nerai 1-1. Ado tokey, sat ajer staf wat koje....hihihiihi... Anw, tqvm, Kak Yan 4 the hospitality. Akak nampak lebey muda secara bersemuka (agak2 bole dpt pree 1 bekas pensel tak? hihiihih...joking2 ajer, kak)Memang akan buat kunjungan lagik neh pasal tak puas membelek malam tuh. Sementelah ado kad diskaun kan? Kak Yan memang selalu ada kat butik beliau masa weekdays, opis hour. Tapi, kalo korang tak sempat nak mai masa2 tuh, bole mesej beliau d FB.Eh2..suka benau A.I tgk Abang Imran dah beli baju yea?
Jemput baca entri Kakcik pasal kunjungan beliau dan entri dari Kak Yan gaks.


Posing kat tangga jer pasal ini jeks area umah neh yg tak bersepah...alalalallala

 'Be First BATA'

Lokasi butik?

Plaza Alam Sentral, Shah Alam. Lepas parking kat dalam, naik 'lift lobby 2', tekan tingkat 1. Terus kuar lorong then nampak depan mata. Confirm tak sesat...
Tutup kul 9 malam yea?

 Posisi aku masa neh ialah duduk kat bangku panjang di hadapan butik ini. Butik Canggih belah kanan...

SELAMAT SHOPPING!!

16 comments:

Teenager Housemaid said...

wah..baju sekolah..
dah lama tak beli baju sekolah..huhu

yusz78 said...

beli jenama ni last year, konpem selesa..hehe

ibundo said...

bundo dah hands off. Takde yang sekolah lagi. Anak yang bongsu tengah tunggu result spm.
so... berebut-rebutlah korang pergi beli baju sekolah bagai. Bundo releks haha..

gadisBunga said...

malam tu tidur pakai uniform sekolah tak memasing? hihihi~

kakcik said...

Pasal apa tangga umah Ayu tu sama macam tangga umah kakcik je???? Cer jawab! hehehe.... :)

Yan memang best kan? Wajahnya memang nampak muda (eh... dia memang jauh lebih muda dari kakcik laaa...) dan tak terbayang pun beliau sedang menanggung kesakitan.

kakchik@ella said...

KC pn slalu beli baju canggih utk aiman. Sehelai baju tahan setahun ..

JunAina said...

tahun ini Kak Aina pun beli baju sekolah canggih utk anak lelaki, untuk anak perempuan tahun ini tempah. Baju ready made mcm dah tak sesuai dengan dia...dah tinggi...

Irfa said...

ooo tuan punya kedai blogger ker?bagus ni..tapi tahun 2013 la kot sbb utk tahun 2012 dah setel

nyanyisunyi said...

ayu...
kalau akak yg beli untuk bebudak sekolah menengah harganya lipat ganda kot..utk bebudak kecik murah le sikit hargenya..tu sbb akak dah tk penah beli canggih manggih lagi...lagi pun nk g kedai yan tu jauh bebenau..paling dekat tu dia Hari2 kat Nilai...

Ati Masrif said...

lepas kuar n3 ni ..
gerenti nx time kak yan
akan bagi discount ..hehe

@cu SaYaNg said...

bila tengok orang sibuk buat persiapan untuk sekolah,buat acu terasa nak belajar semula lak :D

Anaa said...

heheh, thanks beb for the info.. aku tak beli brand canggih la ayu..rasa macam mahal sikit.. ntah apa jenama aku beli kat semenyih hari tu.. seluar panjang aku beli canggih, sebab dia punya pinggang ngam2 ngan pinggang anak aku...

wah, beratus ratus lemon gak habis ek..

Pok Amai-Amai said...

Mhl tak canggih? Bestnya ada baju tak yah gosok (da mula nak berangan)

Daddy Ziyyad said...

Baiklah! Saya akan start menabung utk duit beli baju, kasut, pembaris, pensil, bla bla utk anak saya mulai esok! ~hehe

mr.curly said...

ingat sekolah ingat canggih..hehe

moge segale persiapan bjln lancar..

nurkaloi said...

siap amik gmbar lagi kat tgge hehe
terbaik !