GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Monday, December 19, 2011

PADA HARI KEJADIAN 'SALAM BERSAMBUT, UKHWAH BERTAUT' (SIRI 1)

     Aku tau ader antara korang yang tak lena tito. Pasai pa? Pasai macam2 kan3? Baik ngaku... okla2... meh tengok gegambo...

Kehadiran...
Ado yang aku tak sempat tanda. Apa tandanya? Tandanyer masa tuh aku ngah melayan permata2 hatikulah yang menuntut perhatian so kepada abang kakak adik2 yg mai tapi tak di'tick' harap mahapkan aku nooo??


Bersedia untuk sesi 'taaruf' versi aku deh? ahahhaah...
Tuan Umah; Dato' LF bersama entri ekspres beliau....

So sorry yor pasal den lupo nak snap gambo beliau secara solo. Co-pilot tuan umah, Kakcik Seroja 


Ahkak serba boleh n lincah serta...aiyyyoooo...mcm2 nak sebut sampai penat nak taip...hehehhe..jgn tatau, Kak Azie Azah juga berjaya mengotakan janji beliau utk memakai apron pepel!! (Errr...naper aku tak pakai baju pepel tadik?? Aduhlaaaa...)

Setiaku di sini.....hehhehehehehe
Hjh. Azwa or mesra gaks dipanggil Mama Wana. Hadir bersama sepasang 'bodigad' beliau. Kak, tengsss 4 the gelang n 'lucky draw' itu..

Tercari-cari menantu pilihan? Pilihlah beliau....hihiih... Dik, jangan mare yea ahkak usik2... Razqi antara yang paling awal sampai.

Aniesandyou berbaju hijau ditemani Lyana. Sungguh eskpres gaks depa ber'hapdet' di sini dan sini. Lyana, nampaknyer 'sawang' di 'umah' anda sudah bersih....hihiihih

 Perlukah diperkenalkan lagikk? Ok2..kasi fair yea? Ini Uncle Gedek yang ohsem fabulus mulus itu yea. Uncle tito lambat buat kesekian kali untuk buat entri ekspres ini yea?? kehkehkehkeh...Uncle, tenggsss untuk ini...
 Saya amek baaannyyaaakkkkk sangaattttt....hihihihih... pasal Uncle bikin 100 pieces tau..

Hoh! PakcikLie yang ditunggu2 sebenarnya tunggu laksa goreng black pepper hasil air tangan beliau bersama isteri tercinta, MamaDiana...aiyah! Ngapernyer aku tak snap gambo beliau gaks?...huuhuhuh. Haaaaaaa.... ini entri ekspres mau bodek Dato' LF kaaa? hahahh... joking2 ajer, PCL yea?

Kak Ida 'NyanyiSunyi'. Bersusah payah ahkak datang bertukar2 kenderaan. Rendang daging sangat mebeles, kak! Cepat hapdet nampak??..hihihi

Ana dari Cerita Ceriti Anaa... kalo nak tips slim n awet muda, jgn segan silu bertanya beliau tapi aku 'gerenti' korang tak sanggup punyer. Jangan mare weh, aku gegurau badak ngan ko. Kak Ida sungguh berterima kasih kat beliau n the hubby neh haaa...

Mommy Fara. Baru kenal beliau. Nak belajar tepuk-menepuk bahu meh ke Pok Amai Amai nooo....hihihiihih...jgn mare yea? selamat berkenalan..(awk eks yg bwk rendang daging mebeles tuh? Suda kenpiusss...huuhuuhuh)

Kak Ati Masrif, Flower of My Life... kak, btui ka ini kak Putu Bambu? hihihiih... jgn mare, kak...gegurau....

Atoiii...benti japs. 'taaruf' ngan makanan kasi motibasi skets...

Nasi putih, ayam masak merah, sayur tempoyak+petai dan ikan masin 'mabeles'
Yaa aa awww...madai2...ini apam nama 'apam mek awwwww' (kasi idgham lebey sket baru btui sebutan ae..)

Ini semer juadah 'kasih sayang' dari mak angkat aku (mengaku tanpa was2 pasal dah 'request' dan granted oledi...hwehwhehwhe)

Ohkey... cerah sket mato so kasik sambung....

Patutler cerah mato. Rerupanyer Ibundo datang bawak Secawan Kopi Panas. Alhamdulillah, bundo!! Tapi so sorry gambo neh sedemikian rupa pasal seblah tangan lagik memangku Adik Iffah. Errrr... hasil seni neh kan3? hihihih...Bundo, sy suker 'ucapan' ringkas Bundo pada Mak kat entri 'pertemuan terancang' itu...hihi

Ohkey, gambo edisi pasport takbley diteruskan pasal nak 'menunaikan' tanggungjawab sebagai seorang ibu...kehkehkeh... so, gegambo posisi lain yang akan ditempek...

Sedang menjadi 'kameraman' itu adalah Panglima Muda(entri ekspres) ataupun PakDinRasa. Beliau singgah sekejap dan meminta diri untuk memenuhi agenda lain. Dari 'umah' beliau, dinyatakan kurang sihat. Semoga Pak Din 'speed recover' n tengggsss bebanyak sudi juin. Selalu tengok 'nick' Pak Din kat kotak komen Dato' LF dan Kakcik. 

Aku rasa Bujal X lebey sesuai jadik model Safi Rania Gold daripada Cik Ta kan? ahhhh...Matcham-matchamlah aku neh kan? hihihihi..

Depa bukan kembar tapi sepupu. Cucu Haji Salim. Bole baca entri khas mengenai Haji Salim di blog Doktor Faiz. Url korang search ah senirik...ahahahah..kejammmm!!! Daddy Ziyyad macam biasa hadir bersama coklat anggun yang bagai hiasan sayang nak dimakan Mommy Ziyyad, Ziyyad n Zayyan. Alhamdulillah! Ketemu kita lagik yea, Doc tapi sayang masih belum sempat berbual panjang...

Cian Kak Juneaina... hiba ati hayam mak... jgn mare, kak... sini 'umah' beliau....hihhihi...tapi beliau memang ceria sebenarnyer. Ramah pon yer. Tqvm sudi beborak ngan kiter, kak...

Ohkey2, sambung 'setia' bergambo pasport..yeayyy!!!

Ohkey, ini Kak AinNoraini dari Sekadar Satu Coretan
'Unsangkerable' ahkak kita neh dok Shah Alam gaks. Dikurniai 4 orang anak dara yang manis2. Tahun depan Kak Ain jaga kesihatan baik2 tau? Pasal apa? 3-3 anak nak exam besar daaa....hiihihiih...tengggsss, kak Ain ingat kiter lagikkk..

Rerasa nak ber'hibernasi' japs... nanti aku sambung 'siri 2' nenanti yea? huwaaarrggkhhhh!!!


28 comments:

kakcik said...

Sungguh 'terhibur' kakcik baca catatan Ayu ini. Tak tertinggal satu perkataan pun tau. Kurang sikit sakit kepala kakcik. :)

akuzle ayu said...

'..' itu menggentarkan saya... takot kne babab!! hahhhaha...

bujal X said...

keh keh~~kemain bergaya budak baju selangor tu~~

Fitri Senin said...

Akak...foto fit takde??? Hahahahaha... BTW salam perkenalan akak!!!!!

al-lavendari said...

puas hati baca .. walaupun sepintas lalu. terima kasih kerana beri update dengan bahasa yang sangat keletah.

baru nampak gambar mommy fara .. saya nak berpok amai-amai jugalah lepas ini supaya jadi langsing macam beliau.

Acik Erna said...

menungu sambungan ..menarik cara ayu menulis..suka3

kasihibu said...

sangat cemburu kita....
namun apa kan daya......

seronok sangat nampak gayanya ye?

Kakzakie said...

Ini N3 pertama kakak baca utk hari perjumpaaan semalam...tahniah Ayu... buat liputan cantik buat kakak membayangkan masa semalam...

KhaiRin said...

TERIMA KASIH BANYAK2...

sy nk cilok pic sy hehehehee

Daddy Ziyyad said...

hahaha...best..best....baca banyak kali entri ni pun takpe....baru saya tahu sepupu saya tu model Safi Rania!! hahhaha

Hanis Azla said...

teringat2 makanan2nya sampai hari ini... Alhamdulillah.. perjumpaan yang meriah..

Anaa said...

beb, review terbaikk.. ko memang berbakat jadik reviewer.. hehehe.. aku 'curik' bannyak gambo2 kat sini..

gi tido dulu, nanti sambung lagi..

Pok Amai-Amai said...

Pok Amai-Amaikah itu? Tak kenal. Hahahahah!

rasp said...

ramainya yg attend ya sis...
bertambah kenalan u :)

wanabee said...

salam singgah dari blogger anak mamawana yg hadir semalam :D

diana said...

wah..
baru tau tu rupanya fara pok amai2..:P

Ati Masrif said...

sori deh..anak kito tu
buas terlajak yek..hehe

atuk said...

Assalamualaikum Ayu

catatan yg rapi dan tersusun
urusetia pendaftaran yg cemerlang
tahniah....

Wassalam

cinnamon.com said...

salam kenal..emm meriah sekali

[PCL] said...

bookmark this page...ada info yg sangat2 diperlukan, TQVM.

hudahazwani said...

salam. .waaa ! meriah dan best sungguh perjumpaan blogger2 nie. .
:)

azieazah said...

Terimakasih! Terimakasih!

Meriah youuuu!

I like pic orang pegang tongkat tuh!

mamawana said...

Assalam sweetie

Hooh.. patut ler ada sessi gambor paspot. heee.. Jom nengok foto2 gathering lagi di blog anak mamawana

http://wanabaik.blogspot.com/2011/12/1st-attended-gathering-blogger.html

Dee said...

wah..bloggers gathering lagi..mesti seronok jumpa kan...ayu..dee tgk bujal tu dh slimlah..ke teknik bergambar..hahaha..

gedek! said...

Nasib baik pekenalkan jugak...

kalau tak... kompom majok..!

(patot pon kamu rajin dudok depan tu... ada agenda nak ambik gambar orang datang satu demi satu.. clever!)

ainnoraini said...

Berjiran kite ni yee...tinggal kat shah alam jugakkk...

nasib baik ada gambar kakain kalau tak siap laa... Kak ain babab ayu tau...hihihi gurau jer...

ibundo said...

seronok baca catatan ayu ni. dan seronok bertemu ayu...

محمد رازيق said...

kak ayu.. sori lambat komen.. sibuk sikit minggu ni. baru balik dari Paka akal.. hehe. thnx kak promote sy.. tp.. ada ke yang nak??? haha.. free2, jmput bc BERTEMU MAYA ATAU NYATA?? (sedikit review gathering 18 hb tuh)