GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Monday, June 25, 2012

Malam Rock 90-an kat Laman Santai, Istana Budaya.

     Ari Jumaat, sesaja menjengah fb Laman Santai, Istana Budaya pasal nak tau sapa yang buat persembahan 'live show' pada malam minggu ini. Tengok2, Ali Terra Rossa ada 'post'kan dekat wall yang beliau akan buat persembahan dengan beberapa orang otai2 rock lagi.
     Aku pon memang dah lama tunggu geng2 rock buat persembahan lagi. Maklumler, sudah terlepas yang bulan 3 ker biler tuh. Terus rancang ngan Abe Zam dan beliau setuju untuk ke sana. Lepas Maghrib kitorang gerak.
     Dah sampai KL, mak ai.. ujan plaks. Teruskan jualah pasal dah nak sampai. Sampai baper kali punya sampai daaa ajer kat LS, macam biasa, kerusi meja kat depan udah penuh. Depa 'booking' apa..ahahahah. Pastuh, dah ujan gerimis jadinya payung bosa pon digunalah. Buat seketika kitorang macam meminta simpati; nompang berteduh kat payung sesapa. Nasibler nampak ada pasangan suami isteri pertengahan usia duduk berdua ajer sedangkan meja2 lain penuh pjg berderet 'ahli2'nya. Abe Zam pon mintak kebenaran nak duduk sama. Ok, dah ader bayi takkan orang tanak bagi kan? Tapi, memandangkan payung tuh agak kecik, abang tuh minta kitorang duduk ngan kawan dier yang meja n payungnya lebih luas. Kasi pendek citer, baru neh kitorang dapat dok barisan 2 dari depan...

     Persembahan pembukaan pada malam itu...

 Aku tak dapat nak 'tangkap' nama kugiran neh. Nama penyanyi dier Usop. 'Gorengan' muzik depa best juga. Usop, lu nyanyi banyak lagu sangat. Wa mau dengar Abg Ali nyanyi banyak2 tau..ahahah

     Pastuh, barulah Nizam Laksamana kasi 'pukul' 2 lagu. Gua hampir tak cam beliau tapi bila keluar jer suara baru cayer. Tebaekk ah, bro. Relaks ajer nyanyi sesambil jalan sana sini layan peminat. Itulah otai namanyer yea?

Sopan jer gaya Abg Nizam neh.

     Lepas 2 buah lagu, Rahmad Mega plaks mengambil giliran..

Bole tahan 'sense of humor' beliau.

Mesra sungguh ngan peminat. Tak kekok langsung.

Hoh! Yang ditunggu2. Ngah 'tarik' untuk lagu aper yeks? Lupo. Aperpon, tebaekkk, bro!

     MC pada malam itu..

Kecian Si Iqbal neh dok pot pet sana sini sampai lenguh kaki. Tetiba dok tercongok kat kerusi kosong tepi aku. Apa lagi, zassss amek kamera n kasi snap. Bila aku tanya pasal komen2 negatif kat fb pasal JJCM yang di'host'kan beliau n Shiha tuh, katanya,"Biorler, kak. Nak wat cemana." Memang beliau dah tak sambung kontrak pon. Hoh! Saper yang dok kutuk2 tuh pueh hatiler korang semer yea?
      Imej terbaru beliau neh menjadi 'lauk'/bahan usikan otai2 pada malam itu. Masak wehhh...ahahah

 Kad promo. Akan kuar 'single'nya..

Penutup...

     Insyaallah, kalo ader lagi 'Malam Rock 90-an' macam neh, aku nak gigih g lagiks...

3 comments:

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal.i dah follow blog kiut ni.follow i balik ye..tq..;D

Liza Razak said...

ala rugi tak pegi..mesti best ni.live pulak tu

Nurul Akmal said...

wah kemain lagi.. hehehehe