GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Wednesday, June 23, 2010

Tips Mengetahui Janda/Duda Anda Masih Sayangkan Anda

     Cinta.... tahan lama tak? Berpanjangan? Happily ever after?? Can be but not for all people. Berkesan bagi sesetengah orang jek... Kalo jodoh tak panjang (sila jgn salahkan takdir sebab perbuatan itu datang dari manusia).... memang dapat gelaran baru. Tapi jangan risau. Ader gaks cara nak tau sama ada janda or duda anda tuh still sayang or tergila2 ala2 gila talak kat anda lagik ker tak....

1. Masih sms anda dengan menggunakan perkataan 'sayang/honey/papa/mama' instead of 'awak' dan 'saya'
Dah tentu2nya kalau dah berpisah neh, biasanyerlaaa dah tak der masa dan kesempatan nak ber'romantik' bagai memula bercinta dulu2 kan? Main belasah jerlaaa perkataan mana yang nak diguna. Kalau pakai 'awak', 'saya' tuh dah kira cukup sopan dah tuh. Kalau main 'haku', 'hengkau'.... pon boleh tahan lagik. Kalau pakai nama2 binatang plaks cemana? Jadi, kalau perkara di atas neh masih terjadi, dah sah laaa tuh gila talak...errrr, masih ada chenta di hatinya.

2.Buat2 call anak tapi 97% topik perbualan dengan anak tuh macam soklan cepu perak nak tau aktiviti anda
Pelik juga bila handphone anak anda slalu laa dok kring...kring... rimaih jer dengo. Setiap sejam bunyik, sejam lepas tuh bunyik lagi. Memula memang rasa saspek ngan anak tapi bila dah tau saper yang call then citer pasal aper, so nak saspek saper now? Cianlaa anak dier jadik operator x der gaji...huhhuhuhuhu

3.Terasa macam ader keta/moto/motobot dok usha jer ngeko keta kebal anda
Jangan takut, jangan bimbang dan jangan nak cepat2 repot bapak pulisi yer? Kang abe pulis tuh bantai gelak 44 hari 44 malam  jeks. Seeloknya disiasat dan diteliti serta ditenung dulu saper supirnya. Kalau ala2 macam kenal tuh bolelah wat sesi terjah menerjah blogwalking dier pulaks. Kasi dier terkojut plaks. Appa macam? Bole ka?  

4.Dok terpikir2 dan teringat lagik kat si dia
Aiyohh!!! Kalo yang ini, dah sah2. Dah confirm. Memanglaaa tak bole nak berpisah sebenarnya. U ols berdua memang masih tertinggal 'kimia' itu dalam diri masing2.Panjang kata, masih ada jodoh dan masih mencintai antara satu sama lain. Hidup anda berdua mmg 'complement' each other. Saling lengkap melengkapi. Jadi, ameklah langkah seterusnya yang terbaik utk hidup anda berdua bersama anak2.... Betui ka dak??  
 


4 comments:

Lovely Kitchen said...

nak tips mengetahui pasangan masih sayangkan kita pulakkkkk...he he

akuzle said...

HOKEH, nnti ader idea kiter bikin no.... tema blog neh psl umah tangga plaks...ehehehhe

Karim Mj said...

mcm gila talak jer... ha ha ha.. lawaks..

akuzle said...

hahahha, karimmj...

kalo gila talak tuh dh kronik tuh....