GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Saturday, November 5, 2011

Berbelanja Sikit

Tengok pada tajuk, sure korang pikir aku belanja sempena raya haji kan? No...no...no. Ini sesi berbelanja yang 'berlaku' setelah agak lama aku dok sebey2 (survey). 

'Gajet' di sebelah kiri itulah yg di'sebey'

     Mender alah neh nmpk kiut n cinonet tapi reganyer bole tahan. Takperler kener korek ongkosnyer kat memana pastuh 'tampal' balik kan? Macam lagu Abg. Salih Yacob,'Gali Lubang, Tutup Lubang'...ahahhhhhhhhh

     Macam2 pakej 'breastpump' yang ditawarkan kedai ibu dan bayi online. Antara mampu ngan mampos tak ajer.  Ader gaks yg 'affordable' utk aku tapi humang haiii...jauh ler plaks. Kos tol n minyak pon nak kener kira. Kedai bayi dekat2 umah aku neh plaks takder pilihan sgt macam yang online punyos. Nak masuk koje tak lama lagik neh...aduyaiiii!!!
     Allah  Maha Kuasa, masa dok reronda nak g mana ntah semalam, ternampak macam ader 1 kedai ibu dan bayi nak bukak. Ok, sabo. Esoknyer yakni mlm tadi, lalu gaks kat Seksyen 20, nampak dah bukak. Yeyeyyy... bole kasi singgah.

     Sampai kat dopan kodai, wah!!Macam rambang jeks mato tgk bebarangnyer bole tahan banyak. Jangan buang masa....kasii terjaaahhh!!

     Memang ader macam2 pilihan 'breastpump'nyer. Pilih2. Siap ader demo lagik tuh. Pelanggannyer bole tahan gaks ramei tadi even depa sepatutnyer tutup jam 9 malam. 9.15 malam masih ader orang datang. Maybe depa neh pon macam aku gaks, tercari2 outlet yang jual bebarang online macam neh.

     Apa nama kedainyer?? Ini....

Nak browse websitenyer silalah ke sinik...

     Kalo rasa jauh nak ke Lunatots, Pilihanibu, Sarakids or Fabulous Mom, boleler ke Mumdreams neh. Sementelah pula, ada SALEEE sempena pembukaan cawangan keempat iaitu di Seksyen 20 Shah Alam neh. Tapi, aku baca kat website depa tadi, outlet yang kat Sg. Buloh berpindah ke sini. Hq dier kat Seksyen 9, Bangi. Katanyer dekat2 Bangi Kopitiam. Kat 'uptown' Klate pom ado yea? Jangan tatau. Kat mana lagik kalo bukan di WCY (Wakaf Che Yeh).

     Hari ini dan esok, ader diskaun 20%. Lepas Raya Haji, jadi 15% ajer. Bagi sesapa yang dok area2 sini, mohler kiter. Kalo koleksi baju diskaun sampai 60% kooo... jeles aku psl saiz aku kompom takder....huhuhuuh

Still in bajet so sempat sambau mender penting yang lain.

     Ado lagikkk... kalo pembelian melebihi rm100, dapat 'laptop' Sony VAIO tapi versi cermin muko ah.....miahahahahha...

Karer fink lagikk... elok juga buh dalam henbeg aku neh.

     Dah terlanjur hapdet neh, aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 1432 kepada semua adik kakok, mokcik, pokcik, kawan2 sekalian. Kepada yang berkorban lembu kambing, kibas, unta, gajah, kuda etc. tuh, semoga ibadat anda diberkati..Amin3!! Tok Ma di Klate sponsor aqiqah utk Adik Iffah tapi tak dapeklah kitorang nak balik pasal masanyer tidak sesuai. Takper, suda niat sesiap....ehhehehhhe

11 comments:

jeBateja said...

errr....kawe ingat apa td...kawe tak pakai alat tu rasa nya.....rasanya laaa.....

kakcik said...

Salam Aidil Adha Ayu. Zaman kakcik menyusukan si BS selama 5 tahun, kakcik tak kenal lagi alat2 tu semua. Sekarang dah tak mahu kenal pun...hehehe... :)

luahfikiran said...

SALAM,
LF BACA JE ! SELAMAT HARI RAYA KORBAN

hamzah ian said...

fuhyoh.. ambe x kawen lg

♫ mokwo® ♫ said...

yang pump tuh nostalgia sungguh...masa tak de beria2 nak beli..dah beli..tak pakai pung..tak pe lah simpan lam 'muzium'..nak bagi ore...ishh rase tak kena sudah!!

gedek! said...

sama komen dangan LF.....

hhehe...

Dalila Hamid said...

Salam Aidiladha... :)

alKhattab Batik - Classic Elegant Unique said...

huu.. Selamat hari Raya Aidiladha.. Selamat menyusukan bayi juga.. :)

Mr. Z and Mrs. Z said...

selmt mengepam!!!

Mr. Z and Mrs. Z said...

selmt mengepam!!!

Aku Ibu Muda said...

hidup breastfeeding!