GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Monday, November 14, 2011

La Tahzan

     Warrhhh2... 'terorist' sungguh haku dapek taip Arab. Sebenarnyer nk sampaikan Aidilfitri arineh yang aku dah mula koje balik. Dah koje balik means aku dah takder masa yg sesuai utk 'melebamkan' diri kat dopan letop neh haa. Tapi, naseb bek 5 hari ajer. Tahun neh tahun rahmat pasal aku takler dipaksa menjadi pengawas peperiksaan seperti 3 tahun lepas tanpa henti. Means ala2 takder cuti bagi aku n the famili. Balik kampung pon tergesa2 or takleh nak lelama sgt. Sebenornyer masa memula aku di'redeployment' ke sekolah sekarang, udah 'terletak' ngan cantiknyer borang pengawasan kat meja aku. Ok, macam nak mengamuk lagik tp cool lah kan? Kawan baru kat sekola baru depa tatau citer sebenar so mahapkan depa hokeh...>>>mode: pujuk hati sendiri

     Aku pon g ke meja ahkak yg berkenaan dan berkata,"Kak, akhir tahun sy cuti bersalin," dan ahkak itu pon terpaksalah redho. Aku hope dier tau yg aku bukan guru junior or freshly posting so dier bole buli. Opssss, terlebey sudaaa....ahahahahah

     Jadinyer dalam 5 hari neh maybe aku menghadapi 'kemeruduman' (harap Pak Temuk, Bujal X n DaddyZiyyad tak mare aku wujudkan kosa kata baru neh) trafik tp taper ah. Next week aku kaver.

     Korang dok bw leklok yea? Jangan jadik macam neh dek kerana windukan tuan umah neh....ahahhahahah

p/s: jgn jeleskan guru terutama guru2 korang yea? nnti ilmu tak berkat...miahahhhahha...ayat takbley blah....

10 comments:

jeBateja said...

tak best ke jaga exam.....dpt duit kan...???

kakcik said...

Tanpa guru, mungkin kakcik tak pandai kiri biji kopi sampai sekarang... hehehe.. :)

ainnoraini said...

Tugas guru ni mmg mencabar...berterima kasih pada guru2 kerana berjaya mendidik n mengajar ...

Keluarga en somi ramai yg jd cikgu...dulu2saya pun bercita nk jadi cikgu jugak x de rezeki...

YNA said...

klu cikgu yg comei2 pastu baik hati rasa cam best je nk g kelas :)

Kakzakie said...

Kakak sentiasa ingat jasa siapa juga yg pernah jadi cikgu kakak.

Anaa said...

jeles kat jiran belakang umah.. laki bini cikgu... nengok dia orang macam hidup senang jer.. huhu.. nak tukar profesen dah tua... dah tak layak nak register kpli.. kekkeke...

rasp said...

tgk my sis jadik guru cam best je...
dgr citer pasal murid2 dia pun best...
rugi rasanya dulu2 tak minat nak jadi guru...

MasZuber said...

dulu saya takut ngan pengawas exam. x tau kenapa..

E-na Lovely Kitchen said...

best ke jd cikgu u...hiks! Selamat kembali bertugas...;)

PCL said...

kemeruduman trafik blog bole kaver..tu yang bagus sangat tu...mesti ada petua NKBT yg bole di share kat sini kan?