GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Wednesday, November 2, 2011

Perkembangan...

     Semenjak masuk 2 bulan, aku perasaan mender2 ini kat Adik Iffah :-

1. air liur meleleh - abaikan yg aku kempunan nk mkn sesuatu masa peknen. ikut logik nak tumbuh gg. takkan 2 bulan dah nak tumbuh gg even aku penah baca yg ada beby mmg tumbuh gg seawal dalam pantang.

2. suker sgt gegolek seperti gambar di bwh sampai terteleng kepalanyer. takkan dah nak meniarap. biasanyer bayi meniarap bpe bulan yer? Abang Imran dulu dah lupa pasal dah agak lama kan?

daif sungguh nampaknyer biler dah mcm neh. nak bangun sangat agaknyer neh.

3. selalu pegang sana, genggam sinik. molot syok isap puting, tgn plaks menggagau nak tarik puting tuh... lom bole synchronize pergerakannyer kan?

     Ibu2, bapak2, kakak2, abang2 n adik2 yang baca entri neh, sudilah kiranyer memberi pendapat berdasarkan pengalaman mengenai 'point' no 1 dan no 2 ittew...terima kasih....




14 comments:

kakcik said...

Alamak! dah lupalah Ayu... sibongsu kakcik dah 10 tahun!

Kakcik suka sangat tengok Iffah muncung2 mulut macam nak bercakap dan seolah2 sangat faham apa yang orang cakapkan. :)

FiSh said...

comel jugak ye~

NM02 said...

bambam pun sampai skang suker tido mendongak mcm tu..

haslina said...

a'ah gitu rasanyer mmg gaya hendak meniarap.

part air liur kata org tua2 sebab kononnya ada ngidam sesuatu masa pregnant dan tak dapat makan lagi. tp klu la nie da jumpa makanan tu boleh juga makan.

-dulu masa anak no1 ngam 2 bulan sudah meniarap sendiri.
-anak no2 kurang 2 bulan.
-yg skrg ini belum boleh meniarap lagi. tapi kepala sudah naik sendiri. tinggi angkatnya klu di meniarapkan.

tapi setiap baby memang berlainan progress masing2.
;))

mamaNoriz said...

lain anak mmg lain peel nye kan ayu...

tpi bab meleleh tu org jawa ckp ngeces!
mesti ayu ada kempunan apa2 msa ngandung dulu...hehehe

apak cikidong said...

bijak dia macam seorang cikgu... dah pandai nak meniarap.. :D

al-lavendari said...

dah lupa sejarah pembesaran anak2 .. maklumlah semua dah besar panjang belaka.

elok di videokan (kalau belum) untuk tontonan kemudian hari.

Neeza.Areef said...

bb sy pn suke tdo smpai teteleng mcm tu

sW33tdARLiNG said...

3-4 bulan meniarap tu cepatlah maknanya... tp Zulfan aritu meniarap on his 40th day... tak tahu laa apa kekuatan dia, mmg ajaib tp bab berjalan jd lambat

Papa Mifz said...

hmm..lupo lak mifz hari tuh meniarap umur brp bulan...tak silap 4 bulan..padahal anak baru nak masuk 13 bulan..dah lupo..haha

Ros said...

Salam roshidayu,

Kalau ikutkan kata orang tua tua dulu,anak kecik air liurnya meleleh, disebabkan mak dia kempunan masa mengandung.Kak ros pun tak tau betoi ka dak..baru 2 bulan..bulatnya dia.

Ati Masrif said...

terbalik tu mcm nak
meniarap je kan :)

Rai said...

anak nombor 2 saya meniarap lebih kurang 2 bulan kot..

pasal air liur tu peratikan je.. kadang2 takut dia tak selesa dalam mulut..tak semestinya nak tumbuh gigi atau ngidam.. biasanya lepas beberapa ketika akan hilang sendiri..

setiap baby ada perkembangan masing2 so, enjoy masa2 macam ni.. hehe..

dhiyaz86 a.k.a mardhiyyah said...

ehh... ehh.. ank kita sama la... meleleh leleh air liur sampai basah baju.. pastu skrg mmg sukaaaaa tido mengiring terteleng kepala tu... mcm saje2 je dia tolak2 kepala dia kebelakang tu.. saya risau je tgk lentik sngt kepala dia.. hahahaha... sian pun ade sebab dia nk meniarap tu sbnrnye.. tp xkuat lg..

so, saya selalu tiarapkan dia.. pastu mesti sengihhh je... hahah..