GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Friday, November 25, 2011

Tatkala Kebodohan 1 Pihak Terserlah Tetapi....

     Selepas Anugerah Industri Muzik (AIM) berakhir, timbul plaks 1 isu yang amat besar or sengaja diperbesar2kan. Aper lagi kalo bukan tersalah bagi anugerah. Fuhhh!! Baru now aku nak akui yang memangnya isu ini takbley nak kata kecik. Tapi, apabila membaca 'paper' Harian Metro tadi, membuat aku terfikir tentang banyak menda:-

1. Penerima anugerah sebenar iaitu Anuar Zain berpendapat kalau mender neh didiamkan pon dier x kisah. Means bagi jer anugerah tuh kat Yuna pasal dier pon deserve gaks in a way. Aku plaks pikir,"Btui gaks neh. Dok dendiam...syhhh..syyyhhh ajer pon ok pasal saper pon tatau kalo tak dihebohkan yerdak?" Tapi, baru satni aku terpikir plaks,"Maybe he's being synical or menyindir org2 yg terlibat??"... hoh, inilah susahnyer kalo asik berpikir macam kulit bawang. 'Umpama Mimpi dalam Mimpi' weh....huhuhuhu

2. Penjelasan org kuat RIM/AIM plaks,"Tak bole nak diamkan pasal kalo ikut syarat2nyer Yuna memang tak layak". Ohkey, ini merupakan penjelasan yg logiklah...

3. Ohkey, byk sangat 'selingan' dan 'iklan' membuatkan aku 'terganggu' so malas dan teruskan 'point2' seterusnyer. Hanya nak sambung tajuk entri neh.... 'Kebijakan dan Kecerdikan Beberapa Pihak Pula yg Kelihatan'... in a way, aku bole katakan yang aku kagum ngan ke'profesional'an dan pengalaman Anuar Zain dan ke'intelektual'an Yuna dalam menghadapi situasi ini. Itulah bezanya antara orang yang belajar dari pengalaman, 'pelajaran' hidup dan ilmu di peringkat tinggi. Bukan yang ala2 blaja, bila ditimpa sesuatu kontroversi dok 'menyalak' tak kena tempat. DIINGATKAN, ORANG YANG MAHU BELAJAR DAN BERFIKIR yea? Kalo blaja tinggi2 pon tapi pikiran cetek, baek ko g byr jer utang PTPTN ko tuh dari nak lari sana sini.

     Sebut pasal PTPTN teringat soalan Imran kepada aku pada suatu hari yang damai....
Imran Zamir : Mama dah bayar PTPTN??

Mama : Terfikir sambil garu2 dagu,"Sejak biler aku berhutang ngan PTPTN macam Faizal Tahir walhal 'ahlong' aku yg sebenar2nyer adalah KPM dan kerajaan??"

     Jangan marah yea, Mama tapi fikirlah betapa bijak dan cerediknyer anak anda berfikir. Ntah2 fikir berlapis2 macam Mama gaks... pasal tuh selalu nak berhujah ngan Mama... ohrait, entri ini sudah banyak 'isi' penting sampai jadik caca-marba... jangan lupa baca entri lepas neh versi agak serius plaks.btui ka serius??....eheheheheh


Kalo teringin nak bagi hadiah kat sesapa yg berkenaan, boleler order set gift barut bayi neh. RM50 ajer skali ngan kotak, handmade card n free postage. Tak teringin?? (Iklan sendiri jer pasal pree kan?)

4 comments:

saya said...

mmm..tu la pasal kan.. bab isu2 macam tu memang kadang2 mcm malas je nak layan.. ditambah2 lagi pulak diaudit oleh juruaudit terkenal katanya. sapa nak jawab tu. hehehhe.. entah le.. dari satu segi memang mengaibkan, mujur yuna cool, takde nak amik tindakan undang2 ke apa ke kan buatnya dia bertindak dengan alasan malu ke apa ke kan dah lagi berpanjangan. tapi dari satu segi lagi pihak autidor tu kira berani jugak le memberitahu bahawa kesilapan dari pihak mereka..bukan senang nak mengaku salah depan orang ramai, ye tak? apapon.. untuk semua artis2 yg terlibat tu semoga succes. eh..dah macam komen ruangan gossip2 le pulak. ahakss.. anyway.. good idea ye nak bagi hadiah barut baby tu.. bagussss.. have a nice weekend.

kakcik said...

Ayu dah buat bisnes jual barut pulak ke? :)

Alaaa... macam orang sinun tu kan..kan..kannnnn... dah kalah, cakap macam2 pulak... anto balik negeri baru tahu! ;-)

Kakzakie said...

Sebab itulah Ayu walau nak jadi artis biarlah berilmu macam anuar zain dan Yuna ini... mereka dua-dua professional. Tapi yg jadi juri itu entahlah...

Anaa said...

aiseh.. kita tetinggal ketapi lagik.. patut nampak tajuk "Penganjur AIM 18 mohon maaf kepada Yuna" kat muka depan paper yang ada atas meja yang kita lom selak.. jam2 ni i selak okeh...

hutang kita ngan jpa pun dah habis bayo, kalo tak naya nama masuk paper..