GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Saturday, November 19, 2011

Sesi Sedih Mengsedihkan Lagik...

  1. Hari yang sepatutnya mula keje setelah 3 bulan bercuti, kepala rasa weng2 ala2 dok atas kapal persiaran Starcruise (mcm penah naik). G klinik panel hub (bkn klinik kerajaan yea? kalo pigi gerenti aku pitam terus), tuan dokter check2 'bp' 2 kali then hasilnya 140/90... hoh! patutlah weh. apa puncanya? frasa 'dah nk kje balik' tuh mmg 'mind' ckp,"owh! who said I don't mind working?". Tuan dokter ckp kener mkn ubat darah tinggi. Lepas 10 hari dtg check balik....huhuuhuhuhuuh... umo baru 33 tapi dah ado hypertensi?....huhuhuhuhuhu 
  2. Dekat skola, bersyukur pasal dua orang 'adik' guru junior n GSTT byk tolong nyelesaikan tugas2 yg berlambak maso den enjoy cuti 3 bulan tuh. Pada maso 'orang' ini bergumbira, orang2 lain plaks yg bertungkus lumus yea? huhuhuhuhuh... Tapi, balik umah, tetap rasa penat. Pasal driving kots? huhuhuhuh..
  3. Baru beberapa hari kje, rasa macam dah tak 'kenal' Adik Iffah. Contohnyer mcm today, dier bantai nangis masa kapla aku ngah weng2 n try to rest. Aku bagi susu, dier tanak. Ada pasan bontot dier merah tapi bukan itu sebabnyer. Tapi, ada rasa bersalah pasal bagi Adik Iffah pakai pampers jenama Giant ajer. So, sorry yea, syg...Hanya itu yg Mama n Abah mampu berikan....huhuhuuh... menitik air mata.. Letak kat 'bakul' dier tuh. Nangis. Bagi puting. Nangis. Tatau nak watper. Masa cuti arituh, dah nangis rasa dah tau nak buat apa. Pastuh, A.I tito japs. Then, Abah balik n A.I bangun balik n sambung nangis. Abah check, tgk2 rupanyer idung A.I penuh ngan taik idung kering. Maybe susah nk bernapas. Masa dier nangis takder plaks bunyi idung dier tersumbat mcm biasa. Lepas tuh, A.I menyusu mcm biasa dan tito ngan lenanyer. Alhamdulillah!
  4. Tok Ma ckp A.I tanak minum sangat EBM tuh. Minum siket untuk alas perut ajer barangkali. A.I nak yg fresh so tunggu Mama balik ajer....alahai! Ciannyer A.I kener tinggai. Surely ramai kwn2 yg dah rasa macam neh kan? Rasa perit n sedey sesangat. Rasa bersalah bercampur baur dlm diri Mama....huhuhuu.. Aku penah baca n dgr yg memang ada baby bersikap tegar macam neh. Sanggup tunggu mamanyer balik kejer baru menyusu sungguh2. Maybe sifat semulajadi depa pon 'keraih' n tahan diuji. Insyaallah...
  5. Mata berair lagik membaca coretan sedih di sini. Tqvm, Serene 4 the credit.
     No wonder aku ada darah tinggi kan? Sedey manjang...uhux!! Cemana aku release? 
  1. 'buat' stok EBM
  2. makan
  3. HAPDET BLOG...ahahahahha
  4. tgk Raja Lawak
  5. ajak hub g umah PIL
  6. ajak hub lepak2 kat memana yg bole meminum n beborak
  7. bersilaturrahim 
  8. nonton wayang, teater n live show (ikut poket heh)
Sebut pasal Raja Lawak neh, adalah 1 'sumber' yg aku cukup suko. Suko sgt2. Sementelah aku mmg tader Astro dan pemilik 'umah' neh gaks seorang guru, so teruja gaks masuk situh.  

     Ohkeh, now korang tau naper aku suker bebenau Raja Lawak sampai bole g odisen....hohohohoohoh

Ohkey.. pengubat duka...

9 comments:

kakcik said...

3 hari lepas masa jumpa doktor di klinik, bp kakcik juga dikesan agak tinggi. :(

al-lavendari said...

saya juga suka raja lawak .. sampai masukkan pakej tu semata2 utk menontonnya. malam tadi saya cukup gelihati melihat persembahan OSBON !

azieazah said...

Raja Lawak Mega?

saya sanggup update 3,4 kali status FB saya meroyan sensorang tulis pasal Raja Lawak, esp OSBON dan BOBOI!

Ada anak kecil baru lepas hari, memang mencabar diri bila kita nak mula kerja. Tapi Kak Azie dulu stok susu badan banyak-banyak.

Masa tu tertekan juga, dan jangan haraplah nak pegi mana berduaan pun. Korban semua aktiviti luar.

yang penting kena kuat semangat, jangan runsing sangat. Relax jerrr.. Itu lah nikmat jadi ibu.

Acik Erna said...

Ayu..semua ibu2 merasa macam tu bila mula2 nak bekerja selepas bercuti.
comelnya anak ayu.

Kakzakie said...

Mula kerja lepas cuti dlm pantang memang sayu. Lagi bila susu merembes keluar, kita tahumaa itu mesti anak kita nak menetek.

Tiga bulan macam dah 5 bulan, comel betul... dah bijak.:)

rasp said...

jaga diri tu leklok...
jgn stress sgt...
risau ooo kalo ada hypertension...
take care tau...

Mr. Z and Mrs. Z said...

bb nk yg fresh drbmama dia tu

Mak Lagenda said...

Comei bolatnya si kenit. Biasa la ayu..dah 3 bulan cuti, nak naik blk kija tu mmg gila payah.

ainnoraini said...

Comey jer si tenit tu...rase nk picit2pipi dia...dh lane x de ank kecikkan...