GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Tuesday, November 8, 2011

Musim Gathering n Reunion

     Macam tau2 jer Radio Sinar neh. Ker memang dah sedia maklum yang akhir2 tahun neh orang buat majlis berkumpul semula antara teman2 sekolah dan tempat pengajian dolu2? Aku pon terpanggil nak hapdet pasal neh. Sementelah malam minggu ini aku n the geng dah plan 1 majlis yang kami namakan 'mini gathering' or majlis 'ttemu mato' SMVTM 94/95. Grup SMVTM 94/95 aku wujudkan demi cadangan seorang rakan untuk 'berjejak' kasihan kasih ngan kengkawan yang lain. Alhamdulillah, disambut baik oleh yang 'disapa' dan dijemput menyertai grup ini dan di'make' admin so after this we will work hard to plan all the activities.

     SMVTM adalah Sekolah Menengah Vokasional Tanah Merah. Kini dikenali sebagai SMTTM. Vokay dah jadi Teknik tapi 'intipati'nyer tetap sama. Seingat dan setahu aku, sekolah aku neh antara sekolah yang terbesar dan mempunyai hampir kesemua kursus kemahiran; ERT N Kejuruteraan tapi tidak termasuk perdagangan. Sapa yang berminat ngan perdagangan bole masuk SMV Pasir Mas masa tuh. Now, dah lama tinggalkan, aku dah tatau sistemnyer cemana plaks.

     Aku diterima masuk ke sekolah tuh pada tahun 1994. Masa tuh kawan2 dari sekolah di daerah aku dok masuk sekolah berasrama penuh pasal keputusan depa cemerlang dalam PMR. Aku plaks tak pueh ati jugakslaaa tapi disobabkan aku neh agak 'rajin' belajar n agak lombab plaks tuh, makanyer aku layak masuk aliran vokasional ajer...uuhuhuhuhhu... tapi I deserved it lah. Aku tanak nyesal lebey2 pasal dah ketentuan ALLAH macam tuh. Yerler, orang belajo, aku tito...miahahahahha...

     Korang sure 'wondering' aku masuk kos aper kan? Kasi tengok sinik ah....

Kelas Penyejukbekuan dan Penyaman Udara (PPU) 1994/95

     Kalo di'translate', 'refrigerate n aircond' lah mendernyer. Repair2 peti sejuk n ekon. Tapi, haku neh masuk jeks kos neh tp me'repair'nyer haremmm...Pasal aku tak yakin diri. Takot2 repair salah ker haper. Dulu aku mmg sangat2 'low-self' esteem n memacam lagiklaaaa. Plus takder dorongan sangat so lepas tuh aku dah tukar bidang yang jauh sangat menyimpang. Sebenarnya aku minat sangat ngan kejuruteraan neh tapi malas nak blaja Math. Camno??

     Kalo diingatkan lagik pasal sekolah dolu2, surely banyak kenangan. Pat pat siku lipat lima tahun citer pon tak abeh kan? Yang pasti biler terkenang, nak gelak pom ado. Ngalir air mata darah pom ado. Sama kan kiter semer macam tuh.

     Citer pasal aku n kawan aku dalam kelas neh gaks yang membuatkan aku bertuah dapat tiket pree tengok wayang dari Nuffnang. Bukti ae ado neh... Cerito ceriti aku jumpa bloggers glemer pon ado menyusul..(iklan japs)...miahahahhahah

     Tema 'mini gath' yg pertama neh kaler biru. Yang lelain tak nak plan bebyk sgt pasal ini hanya 'stepping stone' kan? Banyak plan baikkk punyos yang dok ado berimpit-impit macam nasik impit smalam dalam kepala hotak aku neh. Yang pasti, untuk menyambung kembali ukhwah n silaturrahim yang terputus pasal keadaan n masa dulu. Alhamdulillah, ngan adernyer FB; niat murni ini dimakbulkan. 

     Ohoh! Agaknyer suasana cemana nanti yea? Kitorang neh lalu makan ker tak? Sempat makan ker pasal surely memasing banyak soklan nak ditanya dan banyak cerita nak dikongsi. Atau memasing diam membisu dek pukulan nebes yang melampau2? Ahahahahahha... seronok dengar kat Sinar tadi memacam cerita lucu dan menggembirakan dikongsi oleh pendengar. Yang sedey pom ado. 

     Ohoh! Kalo ado korang yang rerajin g jenjalan kat Ampang Waterfront 12/11- Sabtu neh... moh kiter bertemu mata gaks...

p/s: Tengssss, Kakcik atas jemputan utk. 'muzakkarah' d umah Dato' LF. Moh kiter 'immarahkan' gaks...

    
    

10 comments:

PCL said...

owh SMV gak eh...samalah tp pcl kat Niong Tebal Png nuh...bagus idea gathering cm nih...merapatkan lg silaturahim...kan sng nk arrage ni oooo , respekla korng!

kakcik said...

Selamat bergeder-geder Ayu.

Eh! muzakarah ke mesyuwarah? :)

Ros said...

Salam,

Bagus jugak boleh dok jumpa2 macam ni kan....Kak Ros ni,lama dah tak juampa kawan2 masa sekolah dulu...

Daddy Ziyyad said...

kagum saya dgn nama kelas tu! haha..

rasp said...

sronots bila reunion nie...
makan slalunya takat sesuap dua jer....
lebih kenyang bercerita je :)

Kakzakie said...

Bagus jug kalau fridge/aircond rumah nak servis buat sendiri hihi...

Kakak pun ada buat reunion pada 26/10 tempohari, jumpa cikgu kakak ramai yg dah pencen.

wahida said...

bila la sekolah saya nak buat reunion..huhu...

Anaa said...

pergh boleh baiki peti ais tu.. keless ko minah...

dengo tak pemanggil terakhir kat sinar tadi tetiba seluo terlucut taim nyanyi.. hahaha..

haslina said...

huhu, saya pung sekolah voka dulu. jurusan BB.

rasanya macam teringin nak gi gath DEC nanti.
insyallah.

AyuArjuna BiGoshh said...

bestnya reunion...den dah lama tak dapet join...huhu