GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Wednesday, November 2, 2011

Sorry, bro Shakiddo.. Tapi Akak Dengki kat Awakk...

     Ini susulan seorang blogger suami orang dan bapak orang neh punya paparan. 'Tak' pueh ati sungguh aku. Hati bertanya,"Why? wHY aku dpt first runner-up ajer? Why meee goreng mamak?"

     Aku merujuk kepada entri ini... 


     Jadinyer... aku pon nak menunjuk gaks yang aku dah pintas beliau kat 'umah' kak red.....hihihihi... cuak ker, bro?? Hehehehhe...akak apologize yer?


     Memang tak bole nak nafi lagik, salah satu cara nak dapatkan trafik or nak banyakkan trafik, kener 'pacakkan' - (pinjam kekata dr Shakiddo) nama kat blog yg dah glemerzz vaa vaa voom. Contohnyer mcm kat umah Red Mummy nehlaaa. Aku kalo 1 hari tak sah tak ketuk 'pintu' umah ahkak yang sorang neh. 

     Kalo korang nak baca tips lagik bole ke sinik. Kalo tengokkan trafik aku, mmg tak layak lagik aku bagi tips. Tapi, apa yang aku taip tahun lepas itu adalah dari pengalaman aku sendiri dan juga konsep 'sharing is caring'. Kalo nak citer pasal tips neh agak2nyer 2-3 tahun tak habeh. Kener amalkan 'experimental learning'lah gitu. Ko takkan tau kalo ko tak alami sendirik kan? Gitulah pada hemat aku.

     Selain blog kak merah tuh, aku memang takkan 'culas' gaks ke 'umah' Sumijelly, Kancil Biru, Kak Ina KL dan Mommy Lydzar. Naper? Pasal status depa yang lebih kureng macam aku, rutin harian pon lebey kurang aku serta gaya penulisan yang sempoi, senang nak paham. Macam Mommy Lydzar tuh byk share pasal 'bf'(breast feeding) n keibubapaan so beliau dah macam kaunselor 'parenting' aku yg tak rasmi lah. Jadinyer aku memang bersemangat sungguh nak 'bf'kan Adik Iffah dan menjadi ibu yang baik even tak terbaik. Tqvm yea, dik! Daannn... ada 2 buah 'umah' lagi yang aku dok 'candu' nak melawat now. Tangan bagai digaru2 nak terjah ajer kat sana. Tak lain tak bukan... 'umah' Kakcik Seroja dan Kak Azie Azah. Pasai pa? Adoihhhh!! Kener kasi rahsia ah. Nak bongkar kalo, silalah berkunjung ke sana. Kakcik Seroja merupakan 'top referer' aku sejak gathering bloggers arituh. Kakcik, tengkiu coz pomot 'umah' kiter yer? Kalo sempat plaks, memang aku akan g setiap 'umah' kawan2 geng bloggers yang ado kat tepi tuh. Korang aper lagik, mehler juin aku 'reronda' umah depa...

    


13 comments:

KiD said...

hehehe.. jangan jeles kak.. entry lebih gemopar akan menyusul. btw, tq singgah2 sokmo. kat blog kancilbiru, teratakarmo.com dan beberapa lain juga kid jadi top.. hehehe

akuzle said...

kid: mmg awk neh kaki 'pacak'...miahahaha

E-na Lovely Kitchen said...

E-na juga yg skrg ni mcm x cukup2 masa ayu...dapat pacakkan diri kat umah kekawan yg kenal camni pun dah bersyukur...nak wat camna fultime hwife kt jepun ni mmg bz sgt...huhuuu

nak order pe dari Lovely kitchen bgtau je nanti...he he (mcm la balik mesia bole lepak....kekekek

kakcik said...

Terima kasih kerana Ayu sudi singgah di 'rumah' kakcik saban hari. Sebenarnya, blog kakcik tak ada cerita menarik pun. Lebih kepada curahanhatisesedaprasaikutsuka kakcik semata-mata! :)

farra8979 said...

lalalala, thank u sebab merajinkan diri pacakkan diri kat me blog yang x glamer mana pun... ^__^

[PCL] said...

a'ah dah reronda kat sini terus folo..ukhuwah tu harus dimulakan dari skrg...sempoi !

NM02 said...

wallaaaa... semua gempak2.. saya silent reader je ngan RM tu. hehehe

segan, dia blogger hebak... muahahaha

haslina said...

huhu.
part nak naik traffic mmg kebanyakkan blogger suka gitu.
tp nampak salah satu tip ialah dengan merajinkan diri join event blogger.

insyallah dengan ramai kawan2 baru mesti traffic pun dapat tempias sekali.

Anaa said...

tak daya la ayu nak ronda sumer umah2.. tak cukup taimm... yang dok ada dalam list pun kadang termiss.. rasa eh nak menten apo yang ado je skang.. huhu..

Dalila Hamid said...

sye silent rider je RM tu.. 1-2 kali comment ade le... :)

mamaNoriz said...

pasni cek nuffnang akak sama lah cam redmummy dpt ek!

hehehhehe

sW33tdARLiNG said...

alamak, nama kita takde list dalam favvy ler.... huhuhuhu

Acik Erna said...

kalau sempat memang acik ronda semua..