GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Sunday, August 8, 2010

Jom ke Pasar

     Malam tadi tito awal. Jangan tak cayer hokey!! ehehehehhe.... So pagi neh bole laa reronda Pasar Seksyen 6, Shah Alam. Setakat yang aku tau, pasar neh mempunyai reputasi tinggi terutama bagi umat Islam sekitarnya. Pasal 99% peniaga adalah orang Melayu. Rasanya ader sorang jer orang Cina, itupun jual sayur. So tak was2 nak shopping sini. Aku pon taknak ketinggalan. Dah baper kali mai sini. Yang pasti, bau barang2 basah kat sini tak macam bau kat Tesco. Kalau tak cayer, biler free2 korang try ah mai sini. Dengar kata orang2 dari Damansara pon shoppping mopping kat sini. KOrang biler agik??

Dekat entrance.

Owh! Tak tau plaks paso moden neh...eheheh.. pasar tradisional yg mcm Lang Buana tuh kots.

Melangkah gagah ke destinasi...ehehehhehe

Ada ikan. Terliur nak sauk semer macam nk kenduri.

'Salesman' yang ramah menyambut anda....eheheheheh

Feels like eating vegetables now? Cummon! Eat your colours....

1st. time aku nampak mender neh dijual di paso. Roselle.

Whoaaaaa!! Ini aku minat... korang??

Oiiii... rambang mater weh!

Bebuahnyer saiz aku blako-lako. Sory, bang...ter'snap' dompet abg...ehehehe

Pilih2..pastuh jgn lupo byr2...

Adik berbaju merah hitam itu akan bertanya,"Nak minum apa, kak?". Makan layan diri yer.

Menu saper neh? Tatauuu......ehehhehe

Hub sy ngan nasi lemak telur goreng.

A snap by Imran. Penghuni tetap pasar tersebut. Bilerlah due dier neh.

Di tempat lain ader terdapat lagi? melainkan Padang Jawa. Soklan serius neh...

     Silalah enjoy gamba2 itu. Inilah terjadi biler tuan ampunya belog bangun awal...ehehehehe

7 comments:

yusz78 said...

lamo udoh aku tak ke pasor..keh3

Anne Boleyn said...

salam..

lama dah tak datang blog ni since anne boleyn cuti dari berblogging selama 2 minggu.thanx sebab sudi lagi datang belog and tinggal komen. :)

wahh~ segar2 ek sume brg kat pasar syeksen 6 s.a neh. nnt klu ada masa nak try pergi sana lah shopping barang dapur. :)

p/s: jom baca entry MTV Worldstage jom. :)

akuzle said...

yus: dh poso neh maybe mung akan kembali ke pasar? ehheehe...

anne: lama tuh dik cuti... trylaa ke sana...adik x kan kuciwa...eheheh

sop said...

macam2 ade..:)

akuzle said...

sop: yer2... bkn kt Astro jer sme ader yea? eheheheh....

kak ina kl said...

akak memang suker gi pasar..tapi segan nak ambil gambarlah.

akuzle said...

k ina kl: sy pon tebalkan muker jeks tuh..., org daring semacam jeks....huhuhuhu