GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Tuesday, August 17, 2010

Kanun 302

     Dok sibuk diperdebatkan, akhirnya buang bayi akan dibicarakan di bawah Kanun 302. Kanun Keseksaan yang membawa hukuman mati eks? Kalau salah korang tolong betulkan aku yea? Terima kasih!!

     Sekarang neh 'binatang2' dok sesuker hati buang manusia kecil macam buang pembalut eskrem Mat Kool ajer. Memana pon depa leh campak. Betapa senang hidup depa kan? Aku teringat tahun lepas, lepas sambutan kemerdekaan, ader seorang pembaca Harian Metro, sms kt ruangan yg Member Metro tuh. Lebih kurang maksud dier, "Tunggu 9 bulan dari sekarang.Kita akan jumpa byk 'bayi bunian'." 'Anak bunian' neh merujuk pada bayi yang 'tetiba' ada dalam perut maknyer tanpa ada bapak. Ahahahahahha... sinis btui! Kat Mastika isu2 lepas byk cover mender neh. Dah tengok briter now memang btui apa yg beliau katakan. 'Anak bunian' eks? Cian org bunian, tak pasai2 nama depa plaks disabitkan.

     Semalam dalam berita gaks, ader disebut kes sepasang remaja didakwa kerana membuang bayi. Jantan umo 18, betina umo 17. Depa merayu denda dikurangkan kerana KELUARGA TIDAK BERKEMAMPUAN. Ah ah ah... ini lagi 1 kes iprit. Baru skang korang nak sedo yg korang tuh miskin yea? Time dok stim2 mata menojoh dan menggesel tuh tak teringat plaks? "Padan muka kauu!! Sheetaaaannnnn!!!"

     Ader plaks kes Arwah Syafiah Humaira neh, meniggal didera teman lelaki mak dier. Pastuh tup2 mak dier plaks memohon simpati kerajaan melindunginyer. Err... melindungi dari aper? Ko tuh mangsa ker? Time dier lom cerai then g ikut jantan keparat tuh naper? Dah tuh bior anak tuh didera... WTF??

     Cukup2laaa nak kiter neh nak menyalahkan orang atas kesalahan diri sendiri. Nak pikir keburukan tindakan kiter tuh SELEPAS kita melakukannyer bukan SEBELUM. Dek kerana nak menutupi kesalahan sendiri, nyawa manusia2 tidak berdosa jadi galang gantinyer.Cukup2lah. Tapi, kalau kanun jer gah, tapi budaya 'hedonisme' tidak dikawal, sekali lagi mender neh akan jadik 'come back to square one'. No point eh...

'FREE SEX. THINK BEFORE YOU DO BECAUSE THERE WILL BE A PAY AFTER THAT'

 Nota pelempang: Hopefully emosi dan minda korang tak terganggu membaca entri tidak bergambar dan agak kasar ini.

4 comments:

Encik Well said...

terasa insaf bila bca post nie..

Anzur Anuar said...

apa salah bayi-bayi tuh kan.

Myblog: rugi tak baca pelbagai cerita yang aneh, pelik, comel, ajaib disini

akuzle said...

encik well: alhamdulillahh!!!

Anzur: depa x salah tp berada 'dlm' org2 yg salah... bak kata ank akak yg berumur 5 thn,"naperlaa buang baby tuh sme.bagi ajerlaa kt org yg dah kawen"... murninyer pkran budak kecik berbanding yg dh tua bangka kan?

kak ina kl said...

patutnya kedua-dua pelaku di hukum...bukannya perempuan tu ajer..sedih tenguk bayi comel yang meninggal tu..al fatihah buat mereka.