GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Thursday, August 12, 2010

Kurus Puasa

     Dah 2 Ramadhan. Alhamdulillah, semalam selamat menjalani tapi sempurna atau tidak, Allah menentukan Yer tak? eheheheheh.... Tapi, semalam memangler kesabaran teruji. Bukan di tengah hari or di tengah petang tatapi di awal2 pagi lagik. Tak cayer? Rujukler entry aku semalam. Pastuh, pagi2 Imran ader buat 'ujian' dier gaks. 

     Yang paling ketara, time nak g kejer. Kuar2 jer umah MIL aku, dah jammed. Dok terpk,"Aper kehelnyer neh? Orang dah nak bukak poso ker or dah nak balik kampung? Baru ajer 1 Ramadhan." Dok tersemput2 (dahlaaa keter aku tuh manual) sampelaaa ke Kelana Jaya tgk2 haper.....

Ehsan Pak Google 


     Accident ker? Owh! No... no nobody2 but you. Bukan pon. Lori kecik pecah tayar dok tersadai kat lane kecemasan. Pihak LDP ngah dok handle. Pastuh, jalan lancar jer. So, naper jammed? depa nak amek no lori tuh eks? Ada 'ong'? Cheissssss!! Btui2 cheiisss lahhh....

     Sampe kat skola, nasib2 jeks dapat parking. Parking belakang sekali. Means, dah kul 5.30 nanti aderler manusia dok sebok2 call suh ubah keter coz aku dah block keta depa. Macamlaa depa tuh plaks yang nak balik bukak posa.

     Balik time. Lepas ajer tol, amek resit, jammed lagikkk. Hai lah hai...cemanalaa manusia neh tak stress kan? Siket2 jammed... lepas traffic jammed, manusia plaks yang jem. Owh2!... 

     So, itulah cerita-ceriti aku pada 1 Ramadhan ini tahun. Sekian, SELAMAT BERPUASA!!....

4 comments:

Lovely Kitchen said...

salam ramadhan ayu...

Kancilbiru said...

first day puasa memang macam tu la kan....tunggu last2 puasa lain pulak cerita dia..hehehe

lydzar said...

memang pon. dh balik awal pon, jam gak kt jalan. agak2 kalau kuar opis kol6, baru la lengang jalan tu

akuzle said...

e-na: salam ramadhan... lamo senyap?

niza: citer aper plaks eks? citer nk rayalaa kots...aper lg

lydzar: btui3... jgn buka posa kt dlm keter udoh....ehehheeh