GENG2 SETIA

Dah Boleh Cashout Tapi Tamau

Thursday, August 5, 2010

What Distance I’d Go for My Other Half

     Hidup single-mingle or sorang2 memang besh. Tapi tak dapat nak lawan 'rasa' hidup berdua. Bak kata Acha Sptriasa,"Berdua lebih baik.." even lepas tuh percintaan dier ngan pakwenyer tidak lama.

     Hidup berdua, walaupun best, ader juga time tak besh. Tapi tuh adatla. Bak kata arwah Tan Seri P.Ramlee plaks,"Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri...". Mender2 tuh sme rencah dan asam garam dalam hidup berumahtangga. Yang penting, cara kita berdua laki binik melalui 'ups and down' dalam kehidupan. Apa seronoknya hidup berdua? Dalam konteks aku, hidup bersuamilah yer, bkn berkaple2 tapi masih cuba untuk selamanya menjadi kaple suami isteri yang bercinta; bukan hanya mempraktikkan tanggungjawab sahaja.

1. Ader 'the other half' bwk kiter memana kiter nk g or g memana bersama2.

2. Ader 'the other half' utk. amek gambo depan pintu gerbang majlis kawen org lain.

3. Ader 'the other half' utk. posing atas pelamin even bukan sendiri punyo.

4. Ader 'the other half' utk pujuk 'the little one' yg dihantar ke sekolah yg salah oleh macik van yg bodoh; then 'the little one' balik jln kaki sejauh 1km (malaikat jaga...alhamdulillah) on the first day of kindergarden.


     Ok singles, dah rasa nak kawen dah?? Ehehehehehe...... Itu hanyalah antara sebab aku kata berdua lebih baik. Dek kerana beliau byk berkorban utk aku dan 'the little one', aku sanggup buat apa sahaja yg termampu demi 'my other half'.

1. Bertukar menjadi 'Wonder Woman' walaupun imejku tidak sesuai langsung.

Gambo dicilok dari Google (jgn saman saya)

2. Mendaki gunung Everest walaupun aku tak penah panjat gunung dan gayat pada ketinggian.


Ehsan Google


     Tapi mampukah aku buat dua mender yang sungguh mencabar ini? Secara praktikalnya, idokler sampai tahap itu. Bukan tamau, tapi .....takot seh.... Mana bolah itu machammm!!!

     Ok, mender2 kat atas tuh 'symbolism' aku ajer. Maksud aku, aku akan sedaya upaya cuba untuk melakukan apa sahaja yang termampu demi cintaku pada suami akulah. Memang kewajipan isteri mematuhi kata2 suami selagi tidak bertentangan dengan ajaran Islam. Cuba sedaya upaya mengikut cakap beliau tanpa perlu merubah2 apa2 pon kualiti dalam diriku as long as I am myself, jadi diri sendiri dengan bimbingan suami tersayang. Lebih manis plaks kalau dapat tiket wayang 'Going the Distance' sehari sebelum ianya ditayangkan di panggung wayang seluruh negara. 'Going the Distance' neh filem terbaru terbitan Warner Bros dan akan menemui kaki wayang Malaysia pada 2 September 2010. Jom baca sinopsisnya:

Erin’s (Drew Barrymore) wry wit and unfiltered frankness charm newly single Garrett (Justin Long) over beer, bar trivia and breakfast the next morning. Their chemistry sparks a full-fledged summer fling, but neither expects it to last once Erin heads home to San Francisco and Garrett stays behind for his job in New York City.  But when six weeks of romping through the city inadvertently become meaningful, neither is sure they want it to end.  And while Garrett’s friends, Box (Jason Sudeikis) and Dan (Charlie Day), joke about his pre-flight calorie-cutting and his full-time relationship with his cell phone, they don’t like losing their best drinking buddy to yet another rocky romance.  At the same time, Erin’s high-strung, overprotective married sister, Corrine (Christina Applegate), wants to keep Erin from heading down an all-too-familiar road. 
But despite the opposite coasts, the nay-saying friends and family, and a few unexpected temptations, the couple just might have found something like love, and with the help of a lot of texting, sexting and late-night phone calls, they might actually go the distance.

Poster dier pon sgt shantek dan romantiknyerrr.... 

 Hehehehehehehhe.... so sorry Nuffnang and Warner Bros... 'vandalising' your poster but no bad intention ok? Silalah ke sini untuk keterangan lanjut.


1 comment:

mytrajet74 said...

gud luck yer...anyway nice posts...lawak ada, sedih ada, happy ada...waimahnya...mcm2 ada!